6A på Elvebakken skole har vunnet Nasjonalforeningens årlige hoppetaukonkurranse. Onsdag ble de overrasket av leder i Nasjonalforeningen for folkehelse, Alta helselag, Randi Mjøen Carlsen. Hun hadde med seg pengepremier og diplomer.

– Det er så artig å hoppe tau. Vi har alltid noe å gjøre, vi er mange ilag og alle får være med. Det er fint at klassen er så aktiv, synes Louise Pedersen Johansen i 6A på Elvebakken skole.

De har akkurat mottatt diplomer og penger fra Nasjonalforeningen for folkehelse; 1.000 kroner fra den lokale avdelinga, og 1.000 fra fylket.

– Dette er en aktiv klasse, som også vant i fjor. I år har de også vunnet i fylket, og det er veldig flott, synes Randi Mjøen Carlsen, leder i Nasjonalforeningen Alta helselag. Onsdag kom hun på overraskende besøk til den ivrige sjetteklassen.

– Denne konkurransen har vi hatt i mange år, og den er kjempeviktig fordi det har med vår helse å gjøre. Med hjertet – for det skal være sterkt mens de er unger, og kan bli sterkere når de blir voksne. Og så synes ungene det er veldig artig å være med, sier Randi Mjøen Carlsen.

– Unger sitter mer med pc og telefonen sin nå enn før, så det er ekstra viktig at de lærer seg at man også må ta vare på kroppen sin, sier hun.

Aktive elever

Nettopp denne klassen, som er veldig aktive ellers også, vant hoppetaukonkurransen også i fjor, da for Alta.

– Klassen er aktiv, og de er lette å motivere, sier lærer Hallgeir Frantzen, og kan røpe at pengene vil bli brukt til en klassetur.

– Husket du de gamle hoppetau-lekene så du kunne lære dem?

– Barna har hoppet hele tida, og kan mye. Og så husker man jo litt fra man selv var liten, forteller han.

De 17 elevene har hoppet minst 60 minutter hver dag de to ukene konkurransen har pågått.

Over hele landet har over 100.000 skoleelever fra 4. til 7. klasse deltatt i Nasjonalforeningen for folkehelsens årlige hoppetaukonkurranse, «Hopp for hjertet».