Viste kjærligheten til kona med reinsdyr

KREATIVT FRIERI ELLER «R» FOR REIN? Ved hjelp av forpellets laget reindriftsutøverne et gigantisk hjerte med bokstaven «R» inni. Hva budskapet var har det ikke lyktes Altaposten å få fatt i, men på sosiale medier ble det spekulert i om dette var et frieri.  Foto: Skjermdump NRK

nyheter

Dette bildet tatt med drone av reinflytting minutt for minutt i går, viser hvordan reineierne har lagt ut fôrpellets i en velkjent formasjon.

På Facebook er kommentarene mange, og det spekuleres blant annet i om en av de unge reineierne har fått direktesendt på TV sitt frieri – eller om det er reindriften som er hjertet i de samiske næringene. Flott var det uansett å se på, og spektakulært for TV-seerne.

Altaposten har kontaktet redaktør for dette sakte-TV-prosjektet, Ole Rune Hætta som er hovedansvarlig mediekontakt på vidda, men hans telefon var tydeligvis utenfor dekningsområdet da vi forsøkte fredag.

Ifølge Dagbladet er det Aslak Ante Sara som står bak det kreative stuntet. Han gjorde ifølge avisa dette for å uttrykke sin kjærlighet til kona Ravdna. Dagbladet siterer NRK-produsent Brita Åse Norlemann på Facebook:

«By far det mest romantiske TV-øyblikket! Aslak Ante Sara uttrykker sin kjærlighet til sin nydelige kone Ravdna ved å strø ut fór til reinen i en hjerteform. Slå den, kara»