Landsmøtetalen til Sjåstad fikk respons

– Blir egen region med Ap-regjering.

Runar Sjåstad  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Arbeiderpartiets landsmøte er i full aktivitet, og i dag talte Finnmarks fylkesordfører, Runar Skjåstad. Han hadde et tydelig budskap om regionreformen, Finnmark skal består som egen region. Landsmøtet har gitt vedtatt uttalelse "By og land, hand i hand" om ny distriktspolitikk.

– Nå har H/FrP med støtte fra KrF og Venstre funnet ut at vi ikke er store nok, vi er ikke robuste. 19 fylker må bli til 10, gjerne med tvang. Derfor er jeg glad for at vår partiledelse har vært så tydelig på at AP ikke vil akseptere bruk av tvang i regionreformen, når vi kommer i regjering til høsten. Finnmark skal består som egen region. Jeg håper på støtte fra Landsmøtet til innsendt forslag fra Finnmark som går på dette, sa Sjåstad i sin tale til landsmøtet.

Toppkandidaten for Ap ved høstens valg kom med et tydelig budskap, og i en pressemelding sendt ut av Finnmark Ap blir det slått fast at fylkespartiet har landsmøtets støtte. I pressemeldingen blir også vist til at partiets politikk er at fiskeriressursene skal tilhøre fellesskapet, fiskerflåten skal være fiskereid og nasjonalitetskravet skal opprettholdes. Arbeiderpartiet sier nei til evigvarende kvoter.

 Sjåstad tordnet også mot regjeringen og den fiskeripolitikk som han beskrev slik i talen:

– Manglende vilje til å følge opp pliktene innenfor fiskeri, for å nevne noe.