Fefo deler ut 672.000 kroner

Drysser penger over friluftsaktiviteter.

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix 

nyheter

Grønne penger fra Fefo går til aktivitet, trivsel og folkehelse for ellevte gang.

Blant det som får midler er Kitekurs for ungdom, sommerskole, utflukter og vedlikehold av hytter til gratis utlån. I tillegg gir Fefo 150.000 kroner til merking av turstier i Finnmark, dette er også det største enkeltbidraget, fremgår det av en pressemelding sendt ut tirsdag formiddag.

Fefo hadde mottatt 75 søknader da første frist gikk ut den 15. februar. En rekke lokale formål er tilgodesett; for eksempel får Alta jeger og fiskerforening 5.000 kroner til isfiskekonkurranse og 5.000 kroner til opplæring til vinterjakt for kvinner. Alta & Omegn turlag har fått 5.000 kroner til Kystens dag, mens Sør-Tverrfjord bygdelag har fått 15.000 kroner til en bro til tursti.

Auti og Silis hytteforening får 10.000 kroner til kompaktor for skiløype, mens Redningsselskapet i Finnmark får 20.000 kroner til sommerskole i Alta og Hammerfest. Blindeforbundet får også 10.000 til friluftsaktiviteter.