Denne er vanligst i Finnmark

Se topp 10 listen over de vanligste fuglene i Finnmark her.

Kjøttmeis er den vanligste hagefuglen. Den ble registrert på 94 % av fòringsplassene i Norge i fjor i et antall av 47 122.  Foto: Arkiv

nyheter

Årets Hagefugltelling ble gjennomført i hele Norden 28.-29. januar. Dette var den 10. gangen Norsk Ornitologisk Forening (NOF) gjennomførte tellingen. Hagefugltellingen foregår ved at man noterer alle fugler som blir sett på fuglebrettet og rundt fôringsplassen på en dag.

– Målet med Hagefugltellingen er å skape blest om fugler og natur med fugleforing som en spennende og underholdende aktivitet. Volumet på innrapporteringen er nå så stor at man begynner å se trender slik at man kan danne seg et bilde av bestandsutviklingen for våre vanligste vinterfuglarter, heter det i en pressemelding fra NOF.