– Jeg måtte stoppe, snu og ta et bilde

Veteranbuss fra Kautokeino dukket opp på uventet sted.

SAMLEOBJEKT? Knut Forseth Tautra ble forunderet da han så en veteranbuss med Kautokeino på skiltet.  Foto: Privat

nyheter

– Jeg ble litt overraska da jeg så en buss med Kautokeino på, skriver Knut Forseth Tautra på Facebook. Det ble også undertegnede, da det viste seg at fotografen bor på Kolltveit, to mil fra Bergen.

Knut forteller at han kom kjørende på motorsykkelen fra Klokkarvik, en rute han ofte tar, da han oppdaget bussen.

– Jeg så den stå der og tenkte at det var litt pussig. Hva gjør en buss med Kautokeino på skiltet, spurte jeg meg selv og snudde for å ta et bilde.

Tautra kjører ofte i området, men dette er første gangen han har sett bussen.

– Den har prøveskilter på og rett på andre siden står det en annen buss, så jeg ser ikke bort ifra at det bor en bussjåfør i området.

Lokalbuss på Sotra

Altaposten har vært i kontakt med bussjåføren Svein Vidar Tellnes fra Sotra, som informerer om at han eier de to bussene.

– Bussen har vært på Sotra i mange år etter den blei solgt ifra nord. Bussen har tidligere vært en festbuss, men framstår som vanlig rutebuss innvendig. Bussen er fra 1980 med Arna karosseri og blei første gang kjørt ut av fabrikken i Arna Bergen. Bussen starter og går like godt i dag som den gang. Foreløpig er framtida til bussen litt usikker, sier Tellnes og legger til at kauto-bussen har vært i hans eie siden den ble avskilta i 2011.