En mann fra Talvik ønsker et klart svar på spørsmålet om når Statens vegvesen krever at man skal stoppe på Kvenvikmoen. Mannen, som har tatt kontakt med avisa, kjører selv daglig forbi den nye kontrollstasjonen ved Kåfjordtunnelen, men sier han sliter med å finne ut av hva den elektroniske skiltingen betyr.

– Noen ganger kommer det opp et bilde av en rød trailer, noen ganger av en buss og andre ganger igjen et varsel som jeg mener viser 3,5 tonn. Jeg finner ingenting på nettet og får heller ikke svar hos Statens vegvesen på hvor jeg kan finne slik informasjon, sier mannen.

Han mener å ha lest i Altaposten at det trues med bøtelegging hvis man ikke følger skiltene.

– Bøtelegging blir det bare hvis man ikke følger skiltene og stanser for kontroll, beroliger seksjonsssjefen i trafikant- og kjøretøyområde Finnmark, Sten-Kristian Berg.

TO ULIKE SKILT: Det er bare ett av disse to skiltene som lyser på Kvenvikmoen. Foto: Statens vegvesen

Oransje lys blinker

Berg sier det er to alternativer for skiltene.

– Enten står det bare «stopp kontroll», og da må alle inn på parkeringsplassen ved kontrollhallen, eller så står det «stopp kontroll» og med bilde av en av lastebil og en buss, sier Berg.

KONTROLLØR: Seksjonssjef for trafikant- og kjøretøyområde Finnmark, Sten-Kristian Berg, sier det er bare to alternative stoppskilt ved Kvenvikmoen. Foto: Statens vegvesen

– Når det bare er stopp for kontroll, da skal alle stanse uansett type bil og uansett hvilke førerkortklasser man har. Da sjekker vi førerkort, dokumenter på bil, bilbelte, teknisk kontroll og lastsikring på henger for eksempel. Kjører du liten bil og det står stopp for lastebil og buss, da er det bare å kjøre videre. For at sjåførene skal bli oppmerksomme på skiltene, er det før man kommer til stoppeskiltene et oransje blinkende skilt for å fange førers oppmerksomhet, avslutter seksjonssjefen.