Beboere i Saga-området har overfor grendelaget uttrykt bekymring for trafikksikkerheten når det etableres avkjøring til et nytt boligfelt i et område som har fått navnet Aspemyrabrinken.

– På denne bakgrunn påklages vedtaket om etablering av veikryss i «S-bakken», skriver grendelagsleder Espen Simonsen i et brev til kommunen.

Han peker på at allerede i dag framstår den eksisterende veiløsningen fra E6 opp til Saga skole som mindre gunstig og tildels farlig.

– Dette gjelder særlig vinterstid og på glatt føre, hvor erfaringen er at biler og tyngre kjøretøy har hatt problemer i S-bakken. Det har vært sammenstøt og utforkjøringer. Det anses som en dårlig og farlig løsning å anlegge et veikryss midt i bakken, skriver Simonsen, som peker på at bybussen nå har rute her, og da kjører ned bakken.

– At tunge kjøretøy på tur nedover bakken vil havne i farlige situasjoner når de må stoppe for trafikk fra Aspemyrabrinken, synes nærliggende og sannsynlig, skriver Simonsen.

Grendelaget påpeker at det rent teknisk fins andre og langt bedre veiløsninger, for eksempel en innkjøring til området via Aspemyra.