Lokal Frp-representant i kommunestyret, Rut Olsen, sier til Altaposten at hun er lei av fagre ord fra Ap på stortinget.

– Alta trenger ikke « merknader» fra den ene eller den andre. Alta trenger konkrete penger, er Olsens replikk til Stortingsrepresentant Kåre Simensen fra Alta og Kjell-Idar Juvik, sistnevnte talsperson i luftfartssaker i transportkomiteen for Ap-fraksjonen.

– Bryr seg ikke

– Jeg ber folk i Alta legge merke til at verken Frp, Høyre eller Venstre bryr seg. De har ikke nevnt utvidelsen av Alta Lufthavn med et eneste ord. Da er det bare en konklusjon – disse partiene bryr seg ikke. Det er svært lite troverdig når politikere fra de samme partiene forsøker seg på å si noe annet. De er i mot  en utvidelse av Alta Lufthavn. Basta punktum, er oppsummeringen til Simensen

Han  applauderer derimot Ap og Senterpartiet som i stortingets transportkomite på nytt legger inn merknader med krav om at kommunen bør få tilbakebetalt et utlegg som vil komme opp i rundt 60 millioner kroner før utfyllingen avsluttes.

Viktig sak

I kommunestyret onsdag fullfinansierte ordførerpartiene utfylling med å øke investeringsposten til formålet. Rådmannen hadde foreslått å sette av 12 millioner kroner i 2017, men dette mente de rød-gule-grønne var for lite og plusset på 10 millioner kroner. De fikk full støtte fra Frp som hadde tatt inn samme økningen i sitt budsjettforslag.

Rut Olsen

– Ingen trenger beskylde Frp lokalt for ikke jobbe for rullebaneutvidelsen. Problemet er at Avinor, som faginstans, har motarbeidet Alta på alle mulige måter i denne saken. Derfor trenger vi politikere som viser ansvar overfor lokalsamfunnet Alta, og som ikke bruker situasjonen til å slå politisk mynt. Juvik og Simensen må ikke bare komme med fagre ord i en merknad til statsbudsjettet, men få satt av penger. Mitt spørsmål til Simensen og Juvik; har dere satt av penger i Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett? sier Olsen.

Merknad ingen hjelp

Gruppeleder for Frp, Bengt Rune Strifeldt, bekreftet overfor Altaposten fredag at utvidelsen av rullebana og tilbakebetaling av kostnadene til utfyllingen ble tatt opp med partiets fraksjon i transportkomiteen da den besøkte Alta tidligere i høst. Til tross for aktiv argumentasjon fikk ikke Alta Frp gjennomslag, men tvert om signal at det ville bli vanskelig å få tilbakebetalt pengene.

– Simensen må ikke framstille det som om at Ap vil ordne opp bare de kommer i regjering.  Ap hadde en lignende  merknad da det var rød –grønn regjering, men det kom ingen penger eller løsning. Alta kommune har tatt et samfunnsansvar med å bruke overskuddsmassene fra E6-utbyggingen samfunnsnyttig i stedet for å tippe massene uten nytte midtfjords, og all fornuft tilsier at kommunen må få tilbakebetalt pengene  som er brukt til å ta et samfunnsansvar, argumenterer Rut Olsen.