Under gjennomgangen av rådmannens budsjettforslag og økonomiplan med handlingsdel for 2017-20120 ble posisjonen møtt med hardt skyts fra de fleste kanter under kommunestyret onsdag formiddag.

–  Skal vi ha småskoler eller gigantskoler? Kåfjord skole er atter en gang i spill. Jeg må spørre kommunestyret om dere har hørt hvor mye skolen betyr for folk? Verdiskaping er å ha en skole i en liten bygd. Det er en livsnerve i bygda. Derfor er det veldig skuffende å ikke kunne se at det er en viktig verdi. Nærskolen er viktig i valgkampen, men ikke etterpå. Det er en stor skuffelse, sa Noodt.

Ønsker bevilgning

Bengt Stabrun Johansen fra Kystpartiet, samen med Senterpartiet, forklarte fra podiet at de i deres budsjett bevilger drift ut 2017.

– Høyre og FrP er ganske like med tanke på sentralskolestrukturen. Kystpartiet kommer i hovedsak til å støtte en av de forslagene og vil med Senterpartiet legge inn et endringsforslag.

– For levende bygder er levende bygder en rød tråd. Jeg tror det er mindre attraktiv å flytte til Kåfjord dersom skolen legges ned. Det er en lite kostbar skole som gir gode resultater. Jeg ser bare gode grunner til å videreføre skolen. Vi ønsker derfor å bevilge drift til ut 2017.

  • Den framtidige skolestrukturen kommer opp som egen skal senere i kommunestyret.