– Skal vi ha småskoler eller gigantskoler?

– Har dere hørt hva skolen betyr for folk?

Trine Noodt.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Under gjennomgangen av rådmannens budsjettforslag og økonomiplan med handlingsdel for 2017-20120 ble posisjonen møtt med hardt skyts fra de fleste kanter under kommunestyret onsdag formiddag.

Venstres Trine Noodt mener det handler om hvilket samfunn vi vil ha i fremtiden. Men dessverre for henne snakket hun for døve ører. For som Altaposten kan melde, er det kun minipartiene Senterpartiet og Kystpartiet, samt et noe større Venstre, som gir klart uttrykk for at de vil videreføre kommunal drift av skolen.

Slutt for Kåfjord skole

Men det blir et liv «etter døden» for skolen.


–  Skal vi ha småskoler eller gigantskoler? Kåfjord skole er atter en gang i spill. Jeg må spørre kommunestyret om dere har hørt hvor mye skolen betyr for folk? Verdiskaping er å ha en skole i en liten bygd. Det er en livsnerve i bygda. Derfor er det veldig skuffende å ikke kunne se at det er en viktig verdi. Nærskolen er viktig i valgkampen, men ikke etterpå. Det er en stor skuffelse, sa Noodt.

Ønsker bevilgning

Bengt Stabrun Johansen fra Kystpartiet, samen med Senterpartiet, forklarte fra podiet at de i deres budsjett bevilger drift ut 2017.

– Høyre og FrP er ganske like med tanke på sentralskolestrukturen. Kystpartiet kommer i hovedsak til å støtte en av de forslagene og vil med Senterpartiet legge inn et endringsforslag.

– For levende bygder er levende bygder en rød tråd. Jeg tror det er mindre attraktiv å flytte til Kåfjord dersom skolen legges ned. Det er en lite kostbar skole som gir gode resultater. Jeg ser bare gode grunner til å videreføre skolen. Vi ønsker derfor å bevilge drift til ut 2017.

  • Den framtidige skolestrukturen kommer opp som egen skal senere i kommunestyret.