Tre til sykehus etter bilulykke i stormen

Stormen herjer i Hammerfest: idrettshall ble stengt.

STENGT: Isbjørnhallen i Hammerfest ble stengt av brannvesenet, etter at en metallplate løsnet fra veggen.  Foto: 110-sentralen på twitter

nyheter

Da den varslede stormen feide inn over land, ble flere kystområder rammet. I 22.30-tiden er hele 17 veistrekninger i fylket stengt som følge av stormen, fremgår det hos Statens vegvesen.

I Hammerfest har Finnmark politidistrikt helt siden i 19-tiden brukt twitter til å varsle om hendelser knyttet til stormen.

Flere trafikale hendelser, deriblant biler og en buss som blåste av veien så vel som en kollisjon, er blant det politi, ambulansemannskaper og brannvesenet har hatt å hanskes med.

Bybussen av veien

19.06: Hammerfest/Forsøl: bybuss har blåst av glatt vei mellom Prærien og Forsøl. 1 passasjer i bussen, ingen personskade. VTS er varslet. Bussen sperrer for øyeblikket et kjørefelt. Berging er bestilt. Boreal innstiller all busstrafikk i Hammerfest inntil videre.

19.33: Hammerfest/Mellomvannet: Melding om at det blåser løst bygningsmateriell fra flere byggeprosjekt på Mellomvannet. Vi ber de som er ansvarlige for disse prosjektene om å sikre sitt prosjekt. En bilist har muligens fått skader på sin bil fra slikt løsøre. Brannvesenet er varslet, og de vil ta en befaring i området.


Flere veier stengt grunnet uværet

...og flere utsatte kystområder herjes av vinden.

19.59: Hammerfest/Storsvingen: Bil har blåst av veien og truffet autovernet på vei opp mot Storsvingen. Ingen personskade. Det er svært glatt og sterk vind på stedet.

Bil blåste ut i veibanen

20.03: Vestfinnmark: Vi oppfordrer alle som skal ut å kjøre om å vurdere behovet da været skaper store trafikale utfordringer.

20.31: Hammerfest/Coop Extra: Parkert personbil har blåst ut i veibanen ved Coop Extra Bryggen i Hammerfest. Vi prøver å få kontakt med bileier.

20.32: Hammerfest/Coop Mega: Et skilt er i ferd med å løsne fra en vegg. Brannvesenet er varslet.

BLÅSTE AV VEGGEN: En metallplate har løsnet fra veggen på Isbjørnhallen / Flerbrukshallen i vinden.  Foto: 110 Finnmark

20.37: Hammerfest/Flerbrukshallen/Prærien: Brannvesenet melder at en stor stålplate er i ferd med å løsne fra hallen ved inngangspartiet. Brannvesenet er på stedet og ivaretar sikkerheten til de som nå bruker hallen.

20.46: Hammerfest/Mellomvannet/Prærien: Busskur er i ferd med å blåse i stykker. Brannvesenet er varslet.

20.48: Busskuret ligger ved innkjøringen til Flerbrukshallen.

20.52: Brannvesenet har besluttet å stenge Flerbrukshallen med umiddelbar virkning.

Busskur til fare for folk

20.56: Rv94/Prærien retning Forsøl: Brannvesenet har stengt rv94 fra krysset Repslagerveien opp til Forsøl krysset. Veien stenges fordi flere busskur er i ferd med å blåse i stykker og kan utgjøre en fare for trafikanter. VTS er varslet.

Trafikkulykke

21.48: Rv94/Hammerfest/Storsvingen: Trafikkulykke hvor to biler er involvert, tre personer totalt. Brann og ambulanse er på vei. Det er ukjent om det er personskade.

21:57: Rv94 Mellom krysset Akkarfjordveien - Krutthusgata til krysset Fjordaveien: Rypklubbveien er stengt på grunn av trafikkuhell. Brann er på stedet. Det er meldt om personskade. Ukjent skadegrad og antall skadde.

22:12: Våre mannskaper er på vei. Brannvesenet har fått de skadde ut av bilene.

22.40 opplyser politiet på twitter at alle de tre som befant seg i bilene er fraktet til Hammerfest sykehus.

– En er lettere skadd, ukjent skadegrad på de to andre. Bilberger jobber på stedet, skriver politiet.

Veggplater blåste av – stengte vei

22.30: Hammerfest/Strandgata: Veggplater fra nybygget vis a vis Strandgata 51(MABU) har løsnet og slått mot bygg på andre siden av veien. Vi er på stedet og sperrer nå av Strandgata.

SLO INN OVER FINNMARK: Uværet kom inn over fylket torsdag kveld. Kysten fikk mesteparten av «trøkket». Bildet er publisert av meteorologene på Twitter torsdag ettermiddag.  Foto: Meteorologene på twitter

I tillegg til kraftig vind i Finnmark blåser det også kraftig andre steder i Nord-Norge. I Tromsø måtte et SAS-fly gi opp forsøket på å lande og fly til Bodø istedenfor. Flyet skulle egentlig ha landet klokken 18.50, skriver NTB.

Flyplassen ble midlertidig stengt, men ifølge pressesjef Knut Morten Johansen i SAS vil flyet fylle opp drivstoff og prøve på nytt. Det er en rekke forsinkelser på flyplassen i Tromsø torsdag som følge av uværet.

Widerøe har måtte innstille sine avganger til Hammerfest og Lakselv torsdag kveld.

Flyforsinkelser sørget også for at kapteinen på hurtigbåten mellom Tromsø og Finnsnes/Harstad ble kraftig forsinket på ettermiddagen. Båten måtte rett og slett vente på kapteinen og kom seg av gårde nærmere halvannen time for sent.

Flere andre ferger og hurtigbåter i Troms måtte også innstilles på grunn av uværet torsdag.