– Godt jobbet, Ingalill og Alf E

– Dere blir nok hyllet av deres egne.

RASENDE: Rut Olsen er ikke i tvil hvem som stod bak og trakk i trådene slik at Ap-gruppa i hovedutvalget stemte for kutt i rutene til VargsundXpressen. Hun peker ut leder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen, og Hammerfest-ordfører Alf E. Jakabsen som de ansvarlige for Ap-gruppas opptreden.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Rut Olsen (Frp) er ikke i tvil om hvem som har regissert hovedutvalgets nei til VargsundXpressen.

Olsen er selv medlem av hovedutvalget for kultur og samferdsel i Finnmark, og var med på behandlingen i hovedutvalget. Hun synes det var ille å se at Geir Ove Bakken og Roger Hansen, som normalt ikke lar seg styre av Hammerfest-miljøet; Ingalill Olsen og Alf E. Jakobsen, stemte for kutt. Selv er Olsen ikke tvil om hvem som sørget for at Ap-gruppa stemte samlet for å bygge ned VargsundXpressen.

– Frykter det verste når saken skal avgjøres

– Opp til Ap å avgjøre VargsundXpressens skjebne.


– Jeg sa det i hovedutvalgsmøtet, og jeg gjentar det gjerne; godt jobbet Ingalill og Alf E.  Dere blir nok hyllet av deres egne i Hammerfest, men for alle oss andre i Vest-Finnmark er det som nå skjer virkelig ille. Det er skapt en stemning mot et tilbud som gir sykehuspasientene i vårt område et godt transporttilbud. Det er stygt gjort av vertsbyen Hammerfest at de ikke unner oss andre i vestfylket en grei transport til sykehuset.

Olsen tror fortsatt at det skal være mulig å berge dagens hurtigbåttilbud mellom byene i vest, men tror at motstanden mot Hammerfest sykehus vil få ny vind i seilene i kjølvannet av hurtigbåtsaken.

– Dette viser at pasientene i Alta og våre nabokommuner snarest må få muligheten til å benytte UNN og Tromsø i stedet for Hammerfest sykehus.

– Ikke nær saken

Leder i Finnmark Ap, Ingalill Olsen, sier til Altaposten at hun ikke har vært nær saken, og at utspillet fra Rut Olsen føyer seg inn i rekken av forsøk på å tillegge henne meninger hun ikke har.

  – Vi hadde representantskap forrige helg og denne saken, spesifikt knyttet til 2. rotasjon, var ikke fremmet fra noen lag. Finnmark Ap har derfor ikke behandlet 2. rotasjon. Det er ingen fylkestingsrepresentanter som har kontakt meg angående denne behandlingen. Hvis så hadde vært tilfelle så ville jeg vist til at våre fylkestingsrepresentanter måtte vurdere denne saken ut fra et helhetlig rutetilbud, klargjør Ingalill Olsen.