Det var nemlig bare Høyre som stemte mot eiendomsskatt da Loppa formannskap behandlet saken sist torsdag.

15. desember får kommunestyret saken til behandling.

– Driver marginalt

– Vi må kunne løse fremtiden uten eiendomsskatt, mener Halvorsen og forklarer at han tror skatten vil bli mer hemsko enn profitt for Loppa. Ordføreren sier det koster å behandle eiendomsskatt, og tror at kommunen til syvende og sist vil sitte igjen med null og niks.

– Vi har et næringsliv som allerede driver marginalt, begrunnet Halvorsen.

Veiløsning på gang

Økonomi, budsjett og tiltak for å møte fremtiden står sentralt i Loppa-politikernes debatter, vel vitende om at det er store behov for kutt. Ordføreren er glad for at mulighetsstudie for veiløsning mellom Nuvsvåg og Vestre Loppa er i gang.

– Det var noe Høyre gikk inn for før valget, sier Steinar Halvorsen etter formannskapsmøtet. Hvis kommunestyret gir grønt lys, vil jobben med gammel veidrøm fortsette.

– Da vil vi engasjere konsulent og sette ned en kommunal styringsgruppe som skal jobbe med saken, forteller ordføreren. Han har lagt frem ønske om medlemmer til denne gruppen, men sammensetningen skal frem for kommunestyret for endelig fastsetting.

Bare ett barn igjen

Bergsfjord helsehus ble vedtatt solgt, mens barnehagen i bygda ble vedtatt nedlagt av formannskapet.

– Det er ett barn i barnehagen i dag. Vi er forpliktet til å tilby barnehageplass. Dette barnet skal begynne på skole neste år, og vi fikk til en løsning med førskole, forteller Steinar Halvorsen.

Ellers hadde Loppa formannskap en rikholdig agenda på sitt siste 2016-møte, saker som senere skal legges frem for kommunestyret.