Det gjør at de unge får en dørstokk å passere når de trenger tjenestene. Begge tjenesters ansatte setter stor pris på de nye lokalene  i Parksenteret, som gir både Utekontakten og helsetjenesten for ungdom nye muligheter.

Viktig samarbeid

Onsdag var det høytidelig snorklipping, der Sander Rye fra ungdomsrådet fikk den ærefulle jobben, mens Sofie Bjørnå fra Utekontakten kunne styre feirigen av begivenheten.

Ungdommens helsestjenesten har åpent hver onsdag ettermiddag fra 14.30 til 18.30. De som arbeider med ungdommene forklarte at det er en klar forbedring å komme i egne lokaler og ikke være der hvor spedbarnskontrollen holder til. På den måten slipper de unge kanskje å møte tanter eller onkler eller andre og samtalene skjer i mer skjermede omgivelser enn før, både med eller uten foreldrene med under samtalene.

Samarbeidet mellom Utekontakten og Universitetet ble også vektlagt særlig med tanke på hvor faglig oppdaterte studentene har mulighet for å bli.

– Helsestasjonen har drevet siden 2003 og det er veldig bra at vi har fått egne lokaler, sa flere av de ansvarlige for denne tjenesten.

FORNØYDE: Disse elevene representerte ungdomsskolene i Alta. Fra venstre Caroline Hamnevoll og Isabella Kleven Jonas fra elevrådet på Tverrelvdalen skole Amalie Andersen og Sofie Hansen, Amalie er vinner av navnekonkurranse Ingrid Andrea Aslaksen og Anne Marja Forsberg fra elevrådet på Sandfallet skole og leder av ungdomsrådet, Sander Rye. Foto: Magne Kveseth

Navnekonkurranse

Sofie Bjørnå styrte showet da ungdomsrepresentant Sander Rye fikk æren av klippe over snora som markerte åpningen av de nye lokalene i Parksenteret. Sammen med Rye kom også representanter for eleverådene ved ungdomsskolene i Alta, som alle hadde deltatt i en egen navnekonkurranse for de nye lokalene.

– Vinner av konkurransen ble Amalie Andersen. Hennes forslag var «Ingenting er for kleint. Ungdom», så vi valgte rett og slett å kalle lokalene for «Ungdom», sa Sofie Bjørnå til de mange frammøtte, både undgommer og ansatte i helsetjenesten og i barn- og ungetjenesten i Alta kommune.

Mørkt og farger

Etter den offisielle snorklippingen var foretatt, presenterte Bjørnå kunstneren som har dekorert lokalene. Linda Stina Aslaksen er for mange kanskje kjent som en av kunstnerne bak verket på Alta ungdomsskole.

– Jeg har akkurat flyttet til Alta fra London, holder på med såkalt streetart (gatekunst). Siden lokalene er lyse og fine, ble jeg spurt om jeg kunne male noen litt mørke bilder. Men som dere ser, har jeg ikke bare mørke farger. Jeg syntes det også måtte være innslag av lys og litt mer positivitet, sa Linda Stina Aslaksen til de fremmøtte. Som kvitterte med å berømme henne for å ha laget «kanllfine bilda».

– Vær så god, forsyn dere med kaker og kaffe, ba Bjørnå.