– I årevis har Finn stilt opp for menigheten på Elvebakken bedehus. Hanna tar alltid et tak der det trengs. De gjør så stor innsats for oss på bedehuset, og stiller opp på alt som det går an å stille opp på. Derfor vil jeg og flere i menigheten vår gi dem ei julestjerne, sier Magda Helen Nilsen, som sammen med flere av deres venner i Elvebakken læstadianske menighet ønsker å gi nettopp disse to Altapostens julestjerne. De fikk årets første stjerne, med god grunn.

– De er også veldig flinke til å hjelpe andre. De lager middag, henter folk fra sykehjem og tar dem med på forsamling. De gjør en veldig stor frivillig innsats, og fortjener litt ekstra ære, sier hun.

Vi er hjemme hos Hanna og Finn Arnesen på Elvebakken. Middagen er på kok, og det er sånn god, lun stemning i huset. I dag er det rolig, men for noen dager siden var Hanna med en dame på sykehus, fordi hun ikke ville at damen skulle reise alene.

– Det er bra, og vi setter pris på det. Det er ikke alle som gjør sånt, sier Magda.

– De to arbeider som maur. De stiller alltid opp, og tar seg av mange eldre som trenger hjelp til daglige gjøremål og ærender, forteller hun.

Det kan være alt fra kjøring og bringing til plenklipping og matlaging.

– Finn har stilt opp for menigheten i mange år. Jeg vil spesielt løfte frem hans engasjement for de årlige storforsamlingene vi har, der han har vært ansvarlig leder år etter år. Hanna tar også alltid i et tak der det trengs for menigheten, sier Magda Helen Nilsen.

Glade for oppmerksomheten

– Det var fint at hun ville gi oss den. Det setter vi pris på, sier Finn om oppmerksomheten fra Magda.

Han står opp litt før seks hver morgen, og hjelper sønnen med sauene. Verken Finn eller Hanna er særlig komfortabel med å få skryt, men innrømmer at de gjør jo endel. Finn handler og hjelper eldre slektninger, og når det er storforsamling med flere hundre deltakere er det jo en hel del å gjøre.

– Men det er ikke sånn at jeg og vi gjør så mye. Det er mange, mange andre som gjør mye, sier Finn.

Når det er storforsamling hjelper Hanna til på kjøkkenet, mens Finn har mye ansvar for selve samlinga. Ofte bor predikanter hos dem, og får servering.

– Men alle i menigheten hjelper til, forteller Hanna.

Julesamling står for tur

– Det går så bra, vi har så mange i menigheten som hjelper til når vi har storforsamling. Nå er det julesamling som står for tur, sier Finn.

– Mange kan misunne oss hvor fint vi har det i jula. Vi har forsamling og går på besøk til hverandre og har mye sosialt samvær. Det er forsamling nesten hver dag, utenom litt fri i romjula, sier Hanna.

– Det er vanlig oppmøte på bedehuset, og så kan det bli tilstelning på AKG om kveldene. Folk tar med seg kaffe og kake på hver sine dager. Det er mye god mat, så du kan gjerne komme du og, sier Finn muntert til meg.

Ja, du skal ikke se bort fra at man tar seg en tur, for dette lille ettermiddagsbesøket var i hvert fall veldig muntert og hyggelig.