Det er fredelig ved Altaelva i vinterhalvåret, men det er fortsatt dem som bruker elvebredden, blant annet guidene som skal vise vinterturistene noe av den flotte naturen vi har i Alta.

– Det er flaut, sier guide Birgitte Løkken Wang ved Holmen Husky, om alt skrotet som fortsatt ligger igjen på elvebredden.

Traséen guidene bruker går midt i mellom et bilvrak og en gjenglemt lenestol.

Høysesong

For hundekjørerne er det nå høysesongen starter.

– Vi driver med hundekjøring hele året, og nå starter høysesongen, forklarer Wang.

Sammen med Cholé Dang (25) fra Frankrike og Jonas Helbig (22) fra Tyskland er de frivillige guider som har grepet muligheten til å oppleve eksotiske Alta.

– Vi er her for jobbe og oppleve alt det eksotiske Alta har å by på – nordlys, mørketid   snø og ikke minst den flotte naturen, forteller guidene.

Mindre eksotisk er skrotet som ligger langs traséen.

– Turistene reagerer, og det er ikke positivt, ser Wang.

Ikke fulgt opp

Forrige gang Altaposten skrev om denne saken ble det sagt at kommunen skulle gjøre noen grep.

– Vi kontaktet bileieren i vår. Han lovte da å få fjernet bilen fra området, dermed ble saken lagt i boksen for avsluttede saker og er ikke fulgt opp ytterligere i etterkant, forklarer Marie Rushfeldt, spesialkonsulent, miljø, park og idrett i Alta kommune.

Frist ut uka

– Nå har vi igjen kontaktet bileier som sier at han trenger å låne en traktor for å få fjernet bilvraket. Traktoren har ikke vært ledig til nå, derfor er ikke bilen fjernet, forklarer Rushfeldt.

Nå har bileieren fått frist ut uka med å få fjernet bilvraket fra elvebredden. Står den fortsatt der til neste uke vil kommunen gjøre tiltak.

Virksomhetsleder Jon Håvard Haukland sa tidlig i mai at det kan bli kostbart for eieren om kommunen blir nødt til å ta affære.