Mange vil nok huske de tre staute karene Bo Christoffer Brekke (Others Norge), Jan Aasmann Størksen (Kitch'n Foundation) og Andrew Hannevik (informasjonssjef Frelsesarmeen), som syklet fra Nordkapp til Lindesnes til formål for Trade for Hope. På veien stoppet de på Kitch'-butikker over hele landet for å promotere produkter produsert gjennom samarbeidsprosjektet Trade For Hope.

Nå har altså den 3.189 kilometer lange ruta blitt til boka «Pedalkraft». Boka har allerede vært på systua til Others i Jessore i Bangladesh, og inneholder i tillegg bilder og historier fra systuene, skildringer fra turen, de stedene de besøkte og bakgrunnen for at de syklet.

– Kvinnene var svært stolte av å være med i boka og kunne ikke få bladd nok, sier kommunikasjonsrådgiver for Frelsesarmeen i Norge, Silje Schønning Geirdal.

«En praktbok for de som er interessert i sykling, flott natur og tips om sykkelruter fra Nordkapp til Lindesnes.» Lokker de med på hjemmesiden til prosjektet,

STOLTE: Bo Christoffer Brekke (Others Norge), Jan Aasmann Størksen (Kitch'n Foundation) og Andrew Hannevik (informasjonssjef Frelsesarmèen) trør med verdighet og stolthet i hvert pedaltråkk. Foto: Johannes Berg

– Gjerne en gang til

Jan Størksen, initiativtaker og daglig leder for Others global, legger ikke skjul på at de mange hundre kilometerne på sykkelsetet var noe av det mest spennende og givende han har vært med på.

– Mange spør om det var verdt det. Jeg sier som jeg sier til alle: Hvert tråkk gav mening. Ikke bare var det en fantastisk opplevelse å se Norge fra sykkelsetet, men vi var med på å sette dagsorden på alle stedene vi var innom.

– Hva husker du best fra Finnmark og Alta?

– Kitch’n Alta var veldig flotte folk og gjorde mye ut av at vi var på besøk. Samtidig var det artig for meg å komme tilbake til Finnmark, da jeg tjenestegjorde her i militæret. Men mest av alt husker jeg alle folkene vi har møtt og alle samtalene vi hadde på stopp langs alle kriker og kroker på turen,sier Størksen.