I fylkesrådmannens innstilling heter det at VargsundXpressens to rotasjoner mellom Alta og Hammerfest er foreslått å fortsette etter prøveperioden.

Fremkommelighet, kortere reisetid, billigere billett og større kapasitet trekkes frem som gode argument for å prioritere båtruta.

Ruta hadde per november omkring 16. 300 passasjerer og fylkeskommunen har estimert at 19.500 vil reise med båten innen året er omme – 57 prosent av disse med en ekstra rotasjon.

I innstillingen heter det:

«Fylkesrådmannen konstaterer at denne ruten har bidratt til at antall reisende med hurtigbåt i fylket har hatt en solid økning i forhold til tidligere år, og at antall reisende mellom våre to byer i vest har fått en god oppsving. Denne utviklingen ser også ut til å fortsette. Fylkesrådmannen legger derfor til grunn for sin vurdering at fylkestingets vedtak om endret rutestruktur har gitt et godt tilbud mellom byene i vest, med en god kombinasjon mellom buss og båt – på avgangstider spredt ut over hele døgnet.»

Og videre:

«Fylkesrådmannen anbefaler derfor at ruten fortsetter med to rotasjoner også etter at prøveperioden utløper. Først og fremst er dette for å sikre et godt tilbud mellom byene i vest.»

  • Saken skal opp på fylkestingets møte 7.- 8. desember.