Her holder Ken-Thomas konsert 30.000 fot over bakken

– Det tok bokstavelig talt helt av.
nyheter

På vei hjem fra trubadurfestival i Alta tilbake til Oslo, vartet Ken-Thomas Johansen og Ådne Jakobsen opp med ekte førjulsstemning.

– Det hele startet med at kabinpersonalet hjalp meg ombord, siden jeg har nedsatt syn og går med stokk. Da de la merke til at jeg gikk med gitar på ryggen spurte de om jeg hadde planlagt en konsert for de, sier Ken-Thomas Johansen fra Mehamn.

– Jeg var ikke sikker på om de spøkte, men tok utfordringen på strak arm, sier han lattermildt om den noe uvanlige opptredenen.

Fikk god hjelp

Med på spontankonserten fikk Johansen med seg Ådne Jacobsen på mandolin. Til tross for at de aldri har spilt sammen før, fant de fort fant tonen.

– Etter å ha snakket med trubadurene ble vi raskt enige om at vi måtte lage litt liv og røre. Og det ble det, sier kabinsjef Oslo, Christopher Thaulow-Landmark til Altaposten.

Dermed tok det ikke lang tid før artistene befant seg «backstage» med flyvertene og øvde på Blue Christmas av Elvis Presley.

– Jacobsen hadde ikke hørt sangen før, men etter en gjennomgang var vi klare. Jeg på gitar og han på mandolin.

Tre konserter

Med mange nysgjerrige blikk fikk Johansen callingen og introduserte seg og makkeren. Det som startet som en spontan førjulskonsert ble fort til tre.

– I og med at vi gjorde det helt akustisk, så var det bare de 10-11 første radene som fikk med seg sangen. Dermed gikk vi videre til midt i flyet og spilte sangen på nytt. Men så var det jo folk som var enda lengre bak, og selvfølgelig måtte de få høre. Så de ble til at vi hadde tre opptredener på turen til Oslo, forteller Johansen.

– På den siste «konserten» tok det bokstavelig talt helt av med trampeklapp og det hele. Vi måtte til og med ta siste refrenget en gang til.

– Heldigvis er Norwegian-flyene så stillegående, ellers måtte de nok ha fremført Blue Christmas på neste flyvning også, sier kabinsjefen.

Takker Trubadurfestivalen

Johansen, som nå bor i Drammen og jobber fulltid som musiker, forteller at Norwegian-opptredenen var prikken over i-en etter en vellykket helg i Alta.

– Det var en veldig stor opplevelse etter en fullspekket helg i Alta. Både byen og arrangørene fortjener tomlene opp for noe av det fineste jeg har opplevd i det siste.

– Blir dette siste gang vi ser noe til duoen Johansen & Jakobsen?

– Vi bor begge i nærheten av Oslo, så vi har avtalt å møtes igjen. Om det blir flere flykonserter får vi se, avslutter han.