– Vi mener Finnmark bør deles i tre

Ikke alle ønsker en felles ledelsesfunksjon for politiet i Alta.

UENIG: Varaordfører Marianne Sivertsen Næss og Hammerfest Ap er uenig i politistrukturen foreslått av politimesteren og en intern arbeidsgruppe.  Foto: Fotomontasje Altaposten

nyheter

Hammerfest Arbeiderparti ønsker ikke én, men tre driftsenheter for politiet i Finnmark. Det skriver Finnmark Dagblad.

– Hovedgrunnen er de store avstandene og klimaet vi har i fylket, sier Marianne Sivertsen Næss, varaordfører i Hammerfest (Ap). Hun utdyper dette:

– Vi mener Finnmark bør deles i tre, ellers vil det bli for store avstander. Både geografiske avstander, men også for stor avstand mellom de som leder den operative driften ute på tjenesteenhetene og til politimesteren. Når det gjelder Hammerfest-regionen, og de enorme eksportverdiene som er fra olje og gass, så bør dette være avgjørende for at vi også må prioritere sikkerheten og beredskapen ytterligere. Dette er av nasjonal interesse.

Bra for Finnmark

Gruppeleder for Frp i kommunestyret i Alta og i fylkestinget, Bengt Rune Strifeldt, er klar på at den nye foreslåtte organiseringen er bra for hele Finnmark.


– Vi må få politi i bybildet

Ordføreren jubler for forslaget til ny politiorganisering i Finnmark.

– Finnmark Frp med støtte fra Alta Frp jobbet fra dag én knallhardt for å sikre Finnmark som ett politidistrikt. Heldigvis fikk vi regjeringen med på det, og Stortinget var klar på at politimesteren og operasjonssentralen skulle samlokaliseres. Faglige råd pekte mot Kirkenes, og det rådet har vi i Frp fulgt opp. Det viktigste da, og også det viktigste nå, er å få et operativt politi, et politi som er tilstedeværende i hele Finnmark hver dag, sier Strifeldt og gir de faglige rådene fra politimesteren full støtte også når det gjelder framtidig organisering på bakkenivå.

– La oss ikke gjøre dette til en ny lokaliseringsdebatt. Vi unngikk det og reddet Finnmark som et eget politidistrikt, og nå må vi stå sammen for å et best mulig politi.