Det var Karina Karlsen, Emilie Kristiansen og Bikal Tiwari fra Alta videregående skole, sammen med Sander Rosanoff og Martin Andersen fra Vadsø, som gikk videre i Ungt Entreprenørskaps konkurranse  «Ringer av vann - Sjømat for fremtiden».

3. – 4. november deltok 39 elever fra Finnmark, Troms og Nordland på den nordnorske konkurransen «Ringer av vann-sjømat for fremtiden».

I løpet av campen ble det kåret en vinnergruppe fra hvert fylke, som får representere sitt fylke på den nasjonale finalen under sjømatdagene på Hell 16. – 18. januar 2017.

Oppdragene elevene skulle løse ble gitt av Hermes, og de ønsket innspill til sitt prosjekt «Velkommen om bord» der formålet er å vise omverdenen hva som foregår på havet.

Løsningen elevene fra Alta og Vadsø kom med var å bringe havet og den marine næringa til publikum i form av en buss. Inspirasjon har de hentet fra konseptet med sirkusene som reiser dit publikum er. I dag må publikum oppsøke Hermes sitt visningsrom i Tromsø for å få et innblikk i hva som foregår på havet. Med denne løsninga kan Hermes nå et langt større publikum.

– Elevene har faktisk kommet opp med bedre ideer enn mange av PR byråene vi bruker. Så vi har ingen grunn til å bekymre oss for innovasjon i framtida med så mange flinke og oppfinnsomme ungdommer som står klar til å ta over om kort tid. sier Jan Roger Lerbukt, daglig leder i Hermes i en pressemelding.