Tålte ikke transporten

Rognkjeks fra Finnmark tålte ikke transporten til Senja.

SULTEN FISK: Rognkjeks er også kalt for superspiser og de brukes i oppdrettsanlegg for å spise lakselus. Denne gangen gikk det imidlertid galt med 10.000 fisk som ikke klarte transporten.  Foto: Grieg Seafood Finnmark

nyheter

Oppdretterne i Nord-Senja Laks AS måtte bare konstatere at de 10.000 eksemplarene av rognkjeks fra det tidligere settefiskanlegget i Talvik, ikke overlevde turen til Senja. NRK Troms skriver på nett at rognkjeksen var død allerede ved ankomst til anlegget.

Driftslederen ved Nord-Senja Laks, Petter Gundersen, skriver ifølge NRK til Mattilsynet at de så langt har plukket opp 8580 rognkjeks og regner med at resten av lusespiserne også er døde. I brevet til Mattilsynet skriver Senja-selskapet at transporten og lossingen fra bil til båt må ha vært en for stor påkjenning for fisken.

Loyd Dalva som arbeider ved Finnmark Rensefisk i Talvik, og som har tilhold i det tidligere settefiskanlegget til Statkraft, sier det er første gang de opplever fiskedød hos rognkjeks som transporteres.

– Dette er første gang fisk har dødd under transport så lenge jeg har jobbet her, sier Dalva til NRK.

Dalva sier selskapet er opptatt av å komme til bunns i saken, men vil ikke kommentere noe rundt mulig årsak.