– Bruer ble beskyldt for ordrenekt uten at rektor ga noen ordre

Ble beskyldt for at han nektet å følge ordre som aldri ble gitt.

Eirin Halvorsen Lillehof og hennes klient Bjørnar Bruer.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Mens Finnmark fylkeskommunes advokat Anders Stenbrenden praktisk talt ikke nevnte tingrettsdommen i sin prosedyre, var Bjørnar Bruers advokat Eirin Halvorsen glad i å ta denne fram i sin prosedyre.

Lillehof mener nemlig at den knusende tingrettsdommen er helt riktig.

Blant annet, hva angår påstanden om ordrenekt knyttet til turnusarbeid, mener Lillehof at tingretten konkluderer riktig da den viste til at Finnmark fylkeskommune ikke forsto regelverket da de rettet påstand overfor Bruer om ordrenekt og trenering av turnusarbeidet:

– Det forelå ingen ordre fra rektor overfor Bjørnar Bruer knyttet til turnus. ikke noe sted finner man noe som ligner på en ordre fra rektor overfor Bruer. Det finnes korrespondanse og meningsutvekslinger, rektor Inger Persen henter inn ekstern hjelp og det er en prosess, men det gis ingen ordre til Bjørnar Bruer. Ig han har da heller ikke utvist noen ordrenekt, sa advokat Lillehof.