– Tryglet Venstre om støtte

Tre av fire fra Venstre mente sykehusuttalelsen ble for snill.

Ap-representant Kjetil Kristensen.  Foto: Altaposten

nyheter

– Ingen kan ta fra Venstre at de har jobbet hardt og godt med å få utredet sykehusstrukturen. Nå har vi gjennom utredningen fra Oslo Economics fått det vi har etterlyst, og har et godt grunnlag for å komme videre. Men nå føler jeg at Venstre er i ferd med å snuble i egne bein med sin steile holdning, sa Kjetil Kristensen (Ap).

Flere av hans partikamerater tryglet også Venstre om  å stemme for fellesuttalelsen som gruppelederne hadde komponert i løpet av dagen.

– Nå må alle partier jobbe mot våre respektive folk på Stortinget. Vi kommer ingen vei med Høie, og for oss i Ap er det veldig viktig å kunne møte våre på Stortinget med en enstemmig uttalelse fra kommunestyret. Stem gjerne på egen uttalelse, men subsidiært for fellesuttalelsen til slutt, påpekte gruppeleder for Ap, Ole Steinar Østlyngen.

Han pekte på at Alta kommune nå er svært nær å få forståelse og støtte i Stortinget for at helseforetaket må igangsette en utredning i egen regi.

I både Høyre og Frp var det stor skuffelse over at Venstre ikke ville være med på en felles opptreden fra kommunestyret. Fra både Rut Olsen og Bengt Rune Strifeldt ble det meldt om skuffelse over at Venstre ofret en felles opptreden for partimarkering.

– Jeg tror i likhet med mange at det er viktig at kommunestyret kommer ut med enstemmig vedtak. Samtidig at vi må ha hjelp fra Stortinget i å snu Høie, sa Venstres Raymond Londal som understreket at det var viktig å være tydelig i kravet om sykehus.

Da saken kom opp til votering stemte Londal først for Venstres forslag til uttalelse sammen med resten av gruppa. Da forslaget falt og fellesforslaget ble tatt opp, stemte Londal som eneste Venstre-representant for forslaget.