Tilbød Bruer 1 million for å avslutte saken

Fylkeskommunens forslag til forlik lest opp i retten.

Bjørnar Bruer.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Advokat Anders Stenbrenden startet etter lunsjpausen med å lese opp tilbudet Fylkeskommunen i forrige uke ga til Bjørnar Bruer, for å få avsluttet saken. Etter å ha møttes på gangen ble det klart at fylkeskommunen hadde gitt et konkret tilbud til Bruer og hans advokat.

– Viser til lagmannsrettsbehandlingen. Finnmark fylkeskommune tilbyr Bjørnar Bruer en million kroner, 900.000 i erstatning og 100.000 kroner i oppreisning. Finnmark fylkeskommune vil offentlig beklage belastningen han er påført, var blant noe av det Stenbrenden på en meget rask måte leste opp i retten.


Fylkeskommunen frafalt avskjeden av Bjørnar Bruer

– Det blir ikke et tema videre i rettssaken.

Her fremgikk det imidlertid at Bruer ikke ville få jobben tilbake, at begge parter skulle bære sine saksomkostninger og at man for øvrig ville ansett saken som forlikt.

Bruer avviste dette tilbudet.

  • Tilbudet fra fylkeskommunen til Bjørnar Bruer ble lest opp raskt og tidvis utydelig. Det er derfor beheftet med noe usikkerhet hvorvidt journalisten har gjengitt dette helt korrekt. Stenbrenden fikk beskjed av rettens administrator å lese opp forliket rolig og tydelig i neste pause.