Her er en ordfører og en varaordfører

Flertallet ønsket blå varaordfører.

NY VARAORDØFRER? Rut Olsen fikk muligheten til å være en av de to øverste i Alta kommune da hun fikk flertall for å fungere som varaordfører. Ordfører Monica Nielsen ble erklært inhabil i en sak med VEFAS. 

nyheter

Da ordfører Monica Nielsen, og en rekke andre representanter i hovedsak på rød side, ble erklært inhabil i behandlingen av en sak om VEFAS, var Frp kjapt ute med å lansere en ny kvinne i midlertidig ledelse av Alta kommune.

– Jeg har bestandig ønsket å se Rut Olsen som ordfører eller varaordfører, og nå håper jeg å få ønsket til å gå i oppfyllelse. Jeg foreslår Rut Olsen, sa gruppeleder for Frp, Bengt Rune Strifeldt.

Lars Hapalahti synes lite om ønsket fra Bengt Rune Strifeldt, og framsatte forslaget om at KrFs Knut Klevstad skulle tre inn som varaordfører sammen med Anita Håkegård Pedersen, som rykket opp som ordfører i Nielsens fravær.

Med stort frafall på rød-gul-grønn side gikk voteringen i regi av Rut Olsen som fikk 14 stemmer. Dermed fikk den tidligere Frp-representanten. som nå er en del av Frp-gruppa, muligheten til å øve seg varaordfører.

Så får vi se om Frp fremmer henne i en slik posisjon i sin neste nominasjon.