– Å bli kalt «sint», det traff meg rett i magen

Ann Kristin Strøm tok det tungt at hennes sinne ble gjenstand i Bruer-møte.

FORLARTE SEG: Administrasjons- og personalsjef og assisterende rektor ved Alta videregående skole, Ann Kristin Strøm.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

I tillegg til å bli anklaget for å ha vært svært krass i ordbruken under prosessen rundt Bjørnar Bruer, måtte Ann Kristin Strøm tåle å bli karakterisert som en «sint» person. Dette fremkom av et møtereferat etter møte med bedriftshelsetjenesten Hemis, som ble behandlet i lagmannsretten tirsdag.


– Han må ha hatt det helt forferdelig

…men likevel mener Ann Kristin Strøm det var riktig å kjøre prosessen mot Bjørnar Bruer.

I dette møtet, som var en oppfølging i forhold til at Bruer kom tilbake etter sykemelding, var ett av punktene «Ann Kristin Strøm sitt sinne».

– Hva tenkte du om dette? spurte Bruers advokat Eirin Halvorsen Lillehof.

– Det traff meg midt i magen. Jeg klarer ikke å kjenne meg igjen i at jeg er en veldig sint person. Det er faktisk noe av det som har vært tøffest å håndtere etter tingrettens dom. Jeg er blitt fremstilt som en person som tramper rundt på jobb, som kjefter og skriker hele tiden. Og det stemmer ikke. Jeg har forsøkt å telle, og har kommet til fire episoder siden 1994 der jeg har vært sint.


Tilbød Bruer 1 million for å avslutte saken

Fylkeskommunens forslag til forlik lest opp i retten.

– Det har vært helt forferdelig å ha dette hengende ved seg. Jeg er ikke sint. Jeg er tydelig, jeg kan til og med snakke høyt noen ganger. Jeg er en stor person, jeg tar mye plass fysisk, men jeg er ikke sint, sa Strøm.

– Jeg forstår jo at jeg i et møte har hevet stemmen, men det jeg sa var at «ingen kunne være tilgjengelig hele tiden, noe slikt vil ikke være forsvarlig», sa Strøm i lagmannsretten.