Hevdet at dårlige elevresultater delvis skyldes Bruer-saken

– Det har vært noen heftige år.

VITNET I RETTEN: Rektor Inger Persen.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Under utspørringen i regi av fylkeskommunens advokat Anders Stenbrenden var det en offensiv Persen som tegnet et bilde av seg selv som løsningsorientert, rund og imøtekommende, og som måtte hanskes med en fastlåst situasjon der hun ble motarbeidet av leder ved elevboligene Bjørnar Bruer og hans «medsammensvorne».


Ifølge Persen påvirket «Bruer-saken» henne som rektor og skolen som helhet negativt:

– Det har vært noen heftige år for noen og enhver. Jeg skjønner at dette har vært tøft for Bjørnar, det har jeg ingen problemer med å forstå. Men det har også vært tøft å drive skole oppi alt dette. Vi hadde en liten avdeling, elevboligene, der lederne ikke gikk og tok sitt ansvar. Dermed måtte vi som øverste ledere ved skolen bruke vanvittig med tid og ressurser. Vi ønsket en endring for å bedre økonomien, men ble møtt med massiv trenering. Det påvirket hele arbeidsmiljøet, sa Persen, før hun fortsatte med å ta for seg egen situasjon:

– Jeg har brukt masse energi og vanvittig mye tid på elevboligene fra 2013, men spesielt gjennom 2014. Det har helt klart gått utover skolen og den pedagogiske utviklinga. Vi hadde et dårligere resultat i 2014-2015, noe som til en viss grad kan tilskrives at jeg ikke mentalt har klart å være tilstede – fordi jeg har måttet slukke så mange branner blant annet ved elevboligene, sa rektor Persen.