– Sjåstad fortsatt på topp

Hammerfest Ap bøyde av i nominasjonskomiteen og støtter Runar Sjåstad.

MISTILLIT: Hammerfest Ap uttrykker mistillit til Runar Sjåstad og vraker han fra 1. plassen på stortingslista til Ap. I nominasjonskomiteen bøyde Hammerfest Ap sin representant av og støttet Sjåstad.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Nominasjonskomiteen i Finnmark Arbeiderparti har i dag levert sin endelige innstilling til hvem som skal toppe og figurere på lista til partiet i Finnmark ved neste høsts valg. Det mest overraskende er at innstillingen er gjort enstemmig.

– Alta-hatet slo ut Sjåstad

– Runar har vært for Alta-vennlig sett fra Hammerfest.


– Hammerfest Ap og deres representant i nominasjonskomiteen fremmet selvfølgelig medlemsmøtets forslag, men valgte til slutt å gå for den innstillingen som nå er offentlig og som toppes av Runar Sjåstad, sier leder av nominasjonskomiteen, Bjørn Johansen, til Altaposten.

Den bredt sammensatte komiteen møttes i Vadsø i dag. I forkant lå det an til betydelig dramatikk etter at medlemsmøtet til Hammerfest Ap valgte å fremme ren mistillit til dagens fylkesordfører Runar Sjåstad. Det kom etter at Sjåstad tidlig i høst hadde fått tillit hos nominasjonskomiteen til å toppe lista. Hvorvidt Hammerfest Ap fortsatt står på sitt forslag om å bytte ut Sjåstad med Ingalill Olsen på 1. plass, og sende Sjåstad ned på en 5. og milevis fra realistisk stortingsplass, er fortsatt et åpent spørsmål.

– Nominasjonskomiteen gikk enstemmig inn for det samme listeforslaget vi fremmet før andre gangs behandling i kommunepartiene. Det betyr at også Fjeldstad som representerer Hammerfest stiller seg bak vår innstilling. Vårt forslag toppes av Runar Sjåstad. Ingalill Olsen er på 2. plass  og Altas Steinar Karlstrøm på 3. plass, forteller lederen av nominasjonskomiteen.

Leder av Hammerfest Ap er medlem av nominasjonskomiteen. Han stod bak det enstemmige forslaget fra komiteeen tidligere i høst, men var en av de som frontet mistilliten mot Runar Sjåstad i og etter medlemsmøtet i Hammerfest Ap. Om det kommer et nytt angrep på Sjåstad fra Hammerfest vil ikke lederen i komiteen spå noe om.

– Vi får alle vente og se hva som kommer av forslag på det endelige nominasjonsmøtet i november. I dag er jeg veldig fornøyd med at vi fikk til ei enstemmig innstilling. Totalt 16 kommuneparti hadde kommentert vårt listeforslag, 17 om vi regner med AUF, og på bakgrunn av innspillene ble ganske raskt klart at nominasjonskomiteen hadde grunnlag for å fremme samme liste som vi anbefalte tidligere i høst, klargjør Bjørn Johansen.