Rektor skal vitne i dag

Må svare for en rekke alvorlige påstander.

SKAL VITNE: Rektor Inger Persen må etter planen svare for seg i retten fredag.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Ankesaken i Hålogaland lagmannsrett, mellom Bjørnar Bruer og Finnmark fylkeskommune, er inne i sin fjerde dag fredag. Som Altaposten har skrevet de foregående dagene har fylkeskommunen og Bjørnar Bruer motsatt syn på en rekke av elementene som lagmannsretten skal ta stilling til.

Under sitt innledningsforedrag som gikk gjennom hele torsdagen og fortsatte fredag morgen, gikk Bjørnar Bruers advokat Eirin Halvorsen Lillehof rett i strupen på måten rektor Inger Persen og personal- og administrasjonsansvarlig Ann Kristin Strøm har håndtert både personalsaken med Bjørnar Bruer, men også hvordan duoen sammen ifølge Lillehof har skaltet og valtet med sine ansatte, uten å ta hensyn til verken personlige forhold, helsemessige forhold eller rettigheter de ansatte har gjennom arbeidsmiljøloven og gjennom hovedavtalen.

Det er ventet at Lillehof vil være ferdig med sitt innledningsforedrag utover fredag formiddag. Etter dette skal rektor Inger Persen etter planen innta vitneboksen.

Hun vil trolig bli møtt med en rekke tunge spørsmål i det som er en svært kompleks arbeidsrettssak. Blant annet har Lillehof trukket fram at ledelsen i realiteten fjernet muligheten for elevene ved elevboligene å komme i kontakt med Bruer eller andre på vakt i helgene så vel som at rektor krevde kontroll med kontakten mellom ansatte og tillitsvalgte – for å nevne noe.

Lillehof mener også det er Inger Persen som egentlige er kjernen til problemet, da alt trøbbelet startet etter at hun ble tilsatt som rektor ved skolen-