Det var i syv-tiden onsdag kveld at Kamilla Samuelsen kom over gruppen med barn i skolealder leke på veien ved tverrelvdalkrysset i Alta.

– 12 stykker sprang en og en opp på veien og la seg langflat mellom bilene som kjørte forbi. Leken høres nok spennende ut i hodet på en 10-åring, men i høstens mørke er leken ekstra farlig, skriver Samuelsen på sin Facebook-profil kort tid etter hendelsen.

Uten refleks

Hun forklarer videre at ingen av ungene gikk med refleks.

– Bilistene hadde vanskeligheter for å se de.  Selv om barna holdt et øye på veien, for å se at det ikke kom biler, kan man aldri vite når ulykken er ute, sier hun.

Innlegget har også fått flere kommentarer fra foreldre og forbipasserende i Saga-området.

– Jeg har sendt innlegget til en lærer på Saga skole som skulle bringe det videre til sine kolleger og ta det opp med barna på skolen i alle trinn. I tillegg til at vi foreldre selvsagt snakker med barna om dette hjemme, skriver en på Facebook.

– Jeg møtte ungene i halv seks-tiden og alle var uten refleks.  En unge rant rett over veien foran bilen. Grunnen til at jeg var oppmerksom på at noen kunne være på veien, var at det var så mange på gang og sykkelveien.  Jeg bremset litt ned, for med større fart kunne det fort gått galt, kommenterer en annen.

Oppfordrer foreldre til en prat

– Har du barn i skolealder, som bor i Saga-området og lar ungene dine leke alene ute på kvelden, hold et godt øye med på dem uansett når de leker ute. Og vær sikker på at de har vett i trafikken, avslutter hun og legger til:

– At innlegget ble sendt videre til Saga skole er et skritt i riktig retning.