Forsøkte å løse saken utenfor retten

– La fram to forslag til fylkeskommunen om minnelig løsning.

Fylkeskommunens prosessfullmektige Anders Stenbrenden (t.v), Bjørnar Bruer og hans advokat Eirin Halvorsen Lillehof.   Foto: Tom Skoglund

nyheter

Etter at Bruers advokat Eirin Halvorsen Lillehof gjorde seg ferdig med sitt innledningsforedrag fredag tok rettens administrator Aksel-Bernhard Berggren ordet og spurte partene om det var mulig å komme til en minnelig løsning.

– Finner man fram til en løsning utenfor rettssalen så vil man for eksempel unngå ytterligere medieomtale. Om man velger å ta dette i retten vil man kunne risikere at det kommer karakteristikker her som ikke er ønskelig og som man vil måtte regne med blir omtalt, sa Berggren, og viste til at Bruer-saken har fått svært mye omtale i lokale medier.

Fylkeskommunens advokat Anders Stenbrenden sa at han kunne tenke seg å se om det finnes rom for slikt, men ønsket å ta praten sammen med Lillehof og dommerne «på bakrommet», unntatt offentligheten.

– Jeg må også ta en prat med klienten først, sa Stenbrenden.

Bruers advokat Eirin Halvorsen Lillehof sa at de var innstilt på å finne fram til en minnelig løsning utenfor rettssalen:

– Vi har kommet med to konkrete alternativer overfor motparten allerede, men dette var ting de ikke kunne godta, sa Lillehof, før hun gjorde det klart at de er innstilt på å komme til en avtale med motparten.