Bjørnar Bruers advokat Eirin Halvorsen Lillehof brukte torsdag formiddag på å forsøke å rive ned bildet fylkeskommunens advokat Anders Stenbrenden ville skape under sitt innledningsforedrag tirsdag og onsdag.

Blant mange forhold som ble løftet fram fra Stenbrendens side, var at Bruer hadde opptrådt illojalt ved flere anledninger. Lillehof forsøkte å motbevise dette.

Blant annet påpekte hun at fylkeskommunen mente Bruer opptrådte illojalt ved å lekke et internt dokument til en av de tillitsvalgte.

Bruer ble i en medarbeidersamtale konfrontert med dette av personal- og administrasjonsansvarlig Ann Kristin Strøm.

– Måten dette ble lagt fram på gjorde at det ble innkalt til et oppfølgingsmøte, der også rektor Inger Persen og plasstillitsvalgt deltok, sa Lillehof.

– Oppsiktsvekkende!

Referatet etter møtet ble skrevet av Ann Kristin Strøm.

– Kontroll av all kontakt er forbeholdt regimet, og har ingen plass i norsk arbeidsliv. Alle skal kunne forholde seg til tillitsvalgte, det gjelder også ledere på alle nivå. Vi har organisasjonsfrihet, med alt det innebærer.

Advokat Stenbrenden tok også opp Inger Persens «kontaktkontroll» i sitt innledningsforedrag. Ifølge fylkeskommunens advokat var bakgrunnen at man ikke ønsket at dokumenter havnet i tillitsvalgtapparatet prematurt:

– Arbeidstakere har et krav om å få saker opp så tidlig som mulig, men administrasjonen har på sin side et behov for å få forberedt saken før den overlates til tillitsvalgte. Om ikke risikerer man premature diskusjoner rundt tema som reelt sett ikke er et tema. Det er bakgrunnen for dette, sa Stenbrenden.