Overgrepssiktet ble pågrepet på jobb

– En prioritert sak hos politiet.

Lensmannen i Alta og Alta kommune holdt onsdag pressekonferanse om overgrepssaken i Alta.  Foto: Hanne Larsen

nyheter

Politiet i Alta og Alta kommune holdt onsdag pressekonferanse i forbindelse med pågripelsen av en mann i slutten av 40-årene. Mannen er siktet for seksuelt overgrep mot ett barn og er varetektsfengslet i to uker.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvilket kjønn den fornærmede har.

Under pressekonferansen onsdag kunne politiet ved politioverbetjent Svein Erling Mikalsen meddele at de har reagert på bakgrunn av en bekymringsmelding. Mannen ble pågrepet påfølgende dag og siktet.

– Han ble pågrepet den 11. oktober og ble 12. oktober varetektsfengslet i to uker, opplyste politiet tidligere denne uken.

Overgrepet skal ha funnet sted i barnehagen mannen jobber i.

– Saken er høyt prioritert hos politiet. Både siktede, pårørende og nærmeste pårørende avhøres fortløpende. Fornærmede avhøres ved Barnehuset i Tromsø, sier Mikalsen.


Mor i barnehagen: – Vi er bekymret

– Dette berører oss alle, sier mor i barnehagen hvor den overgrepsmistenkte jobber.

 

Jobbet ved flere barnehager

Politiet kunne under pressekonferansen bekrefte at mannen har jobbet ved flere barnehager de siste 14 årene.  Det skal så langt ikke ha blitt avdekket noen kriminelle forhold ved de tidligere ansettelsene.

– Men vi etterforsker bredt, forsikrer Mikalsen.

Om Kripos skal kobles inn, er oppe til vurdering for politiet.


- Stiller seg uforstående til siktelsen

Advokaten: - Tar det tungt.

 

Det er fra tidligere kjent at politiet har gjort beslag hjemme hos mannen. Politiet informerer at det har blitt gjort beslag i blant annet elektronisk utstyr. Ut over dette ønsker ikke politiet å kommentere hva som har blitt beslaglagt.

– Det vil være for tidlig å kunne si noe om funn på det elektroniske utstyret, sier Mikalsen.

– Svært alvorlig

Ordfører Monica Nielsen og rådmann Bjørn-Atle Hansen var også tilstede.

– Saken er meget alvorlig for Alta kommune. Vi stiller alle ressurser til disposisjon for alle som måtte ha behov for hjelp. Vi har fulgt opp med alle nødvendige ressurser og vil i løpet av dagen informere gjennom skriv til barnehager i Alta, samt på våre nettsider, sier Nielsen.

  • Altaposten kommer tilbake med mer.