– Barnet har det bra

Barnet som skal ha vært utsatt for et seksuelt overgrep er undersøkt på barnehuset i Tromsø.

– HAR DET BRA: Barnet skal ha fortalt sine foreldre om overgrepet som skal ha skjedd i barnehagen, fortalte politiet under pressekonferansen onsdag formiddag.   Foto: Hanne Larsen

nyheter

Det kom frem under en pressekonferanse på politihuset i Alta i formiddag. Her ble det også opplyst at det påståtte overgrepet skal ha skjedd i barnehagen og at det var barnet som selv fortalte sine foreldre om dette.


Overgrepssiktet ble pågrepet på jobb

– En prioritert sak hos politiet.

– Dagen etter at vi fikk vite om dette, den 11.oktober, gikk vi til pågripelse av mannen og den 12. oktober ble mannen varetektsfengslet. Pågripelsen skjedde på jobben til mannen, sa politiet til pressen.

På spørsmål fra Altaposten om hvordan det står til med barnet og barnets foreldre sa politiet:

– Barnet og foreldrene har det bare bra, sa lensmann Svein Tore Nilsen, som også opplyste at barnet er undersøkt på barnehuset i Tromsø. Hvorvidt barnet er undersøkt fysisk og medisinsk kunne ikke politiet utdype. De ville heller ikke si om det gjelder en gutt eller en jente.

Under pressekonferansen hvor politi, ordfører, rådmann og oppvekstsjef var tilstede, kom det også frem at den overgrepssiktede mannen har jobbet i flere barnehager og at poltiiet har fått inn tips om at mannen også er involvert i en eller flere frivillige organisasjoner hvor barn er involvert.

– Men dette er ikke bekreftet, sa etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen.

Mannen sitter fortsatt i varetekt og politiet har ikke villet gå ut med opplysninger tidligere i frykt for bevisforspillelse. Mannen har plettfritt rulleblad.

Altaposten kommer tilbake med mer fra pressekonferansen.