– Høie, gå hjem og legg deg langt under dyna...

Ber minister og helseforetak tenke på pasientene.

Trine Noodt (V).  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Noodt og Venstre har vært den klareste stemmen i det politiske miljøet i Finnmark med krav om utredning og en struktur tilpasset framtidens behov ut fra befolkningsmønster og faglige krav.

– Ministeren møter politikere og befolkning som tør stille spørsmål med trusler. Han betegner våre krav om å bli behandlet på lik linje med andre foretak, som krangling. Ingen er tjent med en slik arroganse. Nei, Høie, gå hjem og legg deg langt under dyna og kom tilbake med åpne øyne, slik at du kan ta inn over deg virkeligheten, er meldingen til Høie fra Noodt.


Høie: – Skuffet over Alta

Mener politikerne har kastet vekk penger på utredningen.

Hun tror verken Høie eller finnmarkspolitikere kan se bort fra den faglige utredningen som nå foreligger, og som viser en enorm samfunnsmessig gevinst ved å bygge opp sykehuset der folket bor.

– Heldigvis er det ikke for sent. Nå må finnmarkspolitikere sørge for at vi får en bærekraftig struktur slik at finnmarkingene får det mest optimale helsetilbudet uansett hvor de bor. Valgkampen vil gi svar på hvem som vil ta kampen for en ny struktur som kan berge liv og gi stor samfunnsmessig gevinst, sier Noodt.