Høie legger ned grunnstein

Bent Høie legger ned grunnstein for nærsykehuset sammen med Aili Keskitalo.

TILBAKE: Helseminister Bent Høie skal legge ned grunnstein, sammen med sametingspresident Aili Keskitalo.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Helse- og omsorgsministeren kommer til Alta førstkommende fredag for å ta del i det symbolske startskuddet for prosjektet, som er kostnadsberegnet til 400 millioner kroner. Sammen med sametingspresidenten skal han legge ned grunnsteinen, kanskje med et lønnlig håp om at en stridbar lokaliseringssak nærmer seg slutten. Høie har fått føling med den betente sykehussaken en rekke ganger.

Over i byggefasen

– Prosjekt Alta Nærsykehus er over i byggefasen og 14. oktober markerer Finnmarkssykehuset og Alta kommune dette med felles grunnstein, melder informasjonsavdelingen ved Finnmarkssykehuset.

Entreprenør Kivijervi har på oppdrag av Alta kommune en god stund vært i gang med vestibylebygget som skal være felles for kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. I tillegg skal et nytt omsorgssenter reise seg.

– Dette gjøres samtidig som Finnmarkssykehuset utvider og moderniserer spesialisthelsetilbudet i Alta, påpekes det.

Skjer ved bjørka

Selve grunnsteinnedleggelsen skjer ved bjørka foran vestibylebygget, før arrangementet fortsetter innendørs.

Gjestelista er lang. I tillegg til at Bent Høie og Aili Keskitalo kaster glans over arrangementet med tale, vil administrerende direktør Lars Vorland i Helse Nord holde hilsningstale. Direktør Eva Håheim Pedersen i Finnmarkssykehuset og Alta-ordfører Monica Nielsen skal begge ønske velkommen.