– Et evig fergekaos

Verksted-opphold for Jøfjord skaper trøbbel.

PÅ VERKSTED: Jøfjord er ute av drift. Det gir rene flaskehalsen på sambandet mellom Korsfjord og Nyvoll.   Foto: Lars Engerengen

nyheter

Det er kaos på fergesambandet mellom Nyvoll og Korsfjord. Ferga Jøfjord, som har kapasitet til å ta 27 biler, har havnet på verksted, mens «pensjonisten» Hasfjord ikke har mulighet til å ta av trykket uten ekstraturer. Den har kun kapasitet til å ta 16 enkeltenheter.

– Jeg droppet rett og slett turen hjem til i helga. Det har blitt en uakseptabel flaskehals fordi man ikke legger opp til hyppigere avganger med Hasfjord, sier politiker og Komagfjord-beboer Rut Olsen. Hun har bolig i Alta, men hadde planer om å dra hjem i helga. Det droppet hun.

– Har et ansvar

Torsdag ble det stående tre biler igjen.

– To av dem med seks unger under 5 år. De måtte stå fire timer i kø på Nyvoll. Etter min mening må de som styrer begynne å ta ansvar for et samband med 40.000 passasjerer i året. Folk kan ikke gå for lut og kaldt vann, selv om det skjer noe uforutsett, sier Olsen, som forteller at mange tar kontakt med henne i sakens anledning.

– Det kokte der ute i helga. 40 biler sto i kø til 15.15-ferga. Mange sto fra 09.30 uten noen form for informasjon, forteller Olsen.

Etter behov

I mandatet for skipperen heter det at han han ta en ekstratur etter behov.

– Det blir alt for lite når kapasiteten er nesten halvert på grunn av Jøfjords verkstedsbesøk, som etter det jeg hører skal vare i tre uker, sier Olsen.

Hun forteller at folk har begynt å parkere bilen i køen tidlig, slik at de vet at de kommer med ferga.

– Det er verre for oss som bor i Komagfjord, erkjenner hun. Olsen har sendt e-post til fylkeskommunen om behovet for ekstraturer, men har ikke fått svar.

Tar opp saken

Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken i  Finnmark fylkeskommune sier at han først i helga ble kjent med problemstillingen.

– Jeg skal ta opp denne saken med administrasjonen i dag mandag. Det som er helt på det rene er at informasjonen må være bedre når det skiftes materiell og dette får betydning for kapasiteten, enten det er i Loppa eller i dette sambandet.