– Dekker over egen udugelighet

Hudfletter sametingsrådet for manglende prioriteringer.

Illustrasjonsfoto  Foto: Berit Keilen/NTB scanpix

nyheter

Det er Høyres parlamentariske leder på Sametinget, Lars Filip Paulsen, og partiets statssekretær Anne Karin Olli som har sett seg lei på at statsbudsjettet blir pepret med kritikk fra de som har styringen i parlamentet. Det finner de svært umusikalsk og returnerer skytset i en irritert pressemelding.

– Norge har akkurat hatt ett av sine tøffeste år med flyktningkrise, lav oljepris og en spent internasjonal situasjon. Likevel har regjeringen klart å opprettholde budsjettrammen til samiske formål, mener statssekretær Anne Karin Olli.

Parlamentatisk leder Lars Filip Paulsen mener det er sametingsrådet som svikter, uten å spisse prioriteringene.

 – Sametingsrådet har ikke lykkes i å forene Sametinget rundt noen konkrete og realiserbare politiske prosjekter. For å dekke over egen udugelighet lader sametingsrådet kanonene og skyter i alle retninger på regjeringens budsjettforslag, sier Paulsen.  Han opplyser at Høyre gjentatte ganger har bedt sametingsrådet og Sametinget om å spisse prioriteringene for å sikre bedre politisk gjennomslag-

– Vi har blitt kontant avvist hver gang. Mangel på prioriteringer fra Sametingets side fører dessverre at taperne blir det samiske folket og de samiske språkene,  sier Paulsen, som dermed retter skytset mot NSR som har landsmøte i Alta denne helga.

Blant prosjektene som ikke fikk gjennomslag var teaterbygget til Beaivvas. Saemien Sijte var en av vinnerne med utteling på seks millioner kroner.

Altaposten har forgjeves forsøkt å få tak i Ann-Mari Thomassen i NSR.