– Det er ille at så mange går arbeidsledige

Geir Iversen (Sp) har klare ideer om hvordan partiet skal sjarmere finnmarkingene.

HÅPER PÅ OPPBLOMSTRING: Geir Iversen (Sp) er 1. kandidat for Senterpartiet i Finnmark.  Foto: Reiulf Grønnevik

nyheter

– Jeg kjenner selvfølgelig litt på nominasjonen og det er en stor tillitt jeg har fått, selv om det ikke er første gangen, sier Geir Iversen i anledning at nominasjonskomiteen hedret han med 1. plass på Finnmark Sps liste til Stortinget.

Setter primærnæringen først

– Jeg er veldig opptatt av næring og ser at spesielt primærnæringene har fått vanskelige kår, hvor det ellers er et stort potensiale til å få flere arbeidsplasser. For vi er nødt til å ta hele landet i bruk og bruke de ressursene vi har til å skape arbeidsplasser til alle. Det er for galt at så mange går arbeidsledige, når vi enkelt kunne ha skapt flere arbeidsplasser, sier han og utdyper:

– Innenfor fiskeri ser vi at hele kysten skriker etter arbeidsplasser, og med enkle grep vil man kunne skape flere tusen nye arbeidsplasser i Finnmark, sier Iversen.

Tror på saken

Iversen legger ikke skjul på det må en snuoperasjon til for å få velgerne til å tro på Senterpartiet og deres politikk. Uten at det tar håpet fra ham.

– Jeg er veldig spent på hvordan vi skal formidle vår sak og få folk til å tro på oss, for vi står for en politikk som er god for alle. Men det er klart at hvis en lykkes i distriktet, vil også de større plassene som Alta, Hammerfest, Vardø og Kirkenes også blomstre.

– Vi må få folk med på et litt annet opplegg enn det som har vært tidligere. Se på hva de som har vært inne for Finnmark har gjort før oss, sier han.

Avlastningsveien og sykehus-debatten er to kjernesaker for Alta-velgerne. Hvordan blir dette?

– Sykehuset i Alta har vi forståelse for er et hett tema, og Finnmark Sp ønsker et fødetilbud i Alta med en egen fødeavdeling i Alta, samtidig som sykehuset i Hammerfest og Kirkenes opprettholdes. Når det gjelder avlastningsveien, støtter vi oss til Alta Sp som går imot på grunn av at dette vil ta for mye matjord fra byen, avslutter Iversen.

Her er lista fra nominasjonskomiteen til Finnmark Sp:

1. Geir Adelsten Iversen, Hasvik

2. Nancy Porsanger Anti, Tana

3. Kurt Wikan, Sør-Varanger

4. Sigurd Gjerde-Jakola, Vadsø

5. AnneToril Eriksen Balto, Karasjok

6. Grete Liv Olaussen, Porsanger

7. Fabrice Caline, Loppa

8. Cecilie Hansen, Sør-Varanger

9. Fred Johnsen, Tana

10. Aina Nilsen, Hasvik

11. Tommy Andersen, Hammerfest

12. Aile Marita Varsi, Tana