Nominert til nasjonal jentepris

Marianne og lagvenninnene har samlet inn 2,5 millioner.

NOMINERT: Marianne Haugvik Hodne er nominert til årets Jentepris for sitt initiativ og arbeid med prosjektet «Langpasning til Afrika». 

nyheter

– Jeg er selvfølgelig utrolig glad og stolt for denne nominasjonen, sier Marianne Haugvik Hodne til Altaposten.

Samlet inn 2,5 mill.

Marianne og hennes medspillere har samlet inn over 2,5 millioner kroner gjennom prosjektet «Langpasning til Afrika». For pengene er det bygd skole, barnehage, Alta Village med 20 rom og Finnmark stadion. Pengene har også gått til mikrofinanslån, skole og helse. Det er dette utrettelige arbeidet som har blitt lagt merke til og som hun nå er nominert for.

– Gjennom vårt arbeid med fotballen og «Langpasning til Afrika» har jentene har gått fra et liv i slummen preget av vold og seksuelle overgrep – fotballaget OGSY gitt jentene tilbake troen på sin egen verdighet og selvtillit og de har fått mot å forandre på sin egen og andres hverdag, forteller Marianne.

Viktig for felleskapet

– Å stanse overgrep og brudd på jenters rettigheter er ikke bare viktig for jentene selv – det er også viktig for felleskapet, sier juryleder for jenteprisen Knut Storberget.

Prisen går til en ildsjel eller en organisasjon som gjør en ekstraordinær innsats for å stoppe diskriminering, vold og overgrep mot jenter her i landet. Prisen skal bidra til å stoppe diskriminering av jenter, synliggjøre de usynlige og gi stemme til de stemmeløse. Innsatsen kan være innenfor områder som forebygging av voldtekt, kamp mot tvangsekteskap, forebygging av kjønnslemlestelse eller fremme utdanning, heter det i en pressemelding fra Plan International Norge.

Tidligere vinnere

I år er det femte gangen jenteprisen og utdelingen skjer på FNs jentedag 11. oktober. Tidligere har Sara Khasay (2012), Fakhra Salimi (2013), Gerd Fleisher (2014) og Deeyah Khan (2015) fått tildelt prisen.

Generalsekretær i Plan Norge, Kjell Erik Øie, understreker at Plan har etablert Jenteprisen for å hedre noen som gjør en ekstraordinær innsats for jenter og kvinner.

– Vi vet at temaer som tvangsekteskap, voldtekt og sosial kontroll er forbundet med stigma, og ofte skam. Vi håper at Jenteprisen kan gi en fortjent honnør, og sende et signal om at jenters rettigheter er urokkelige, sier Øie.

Til årets pris er det 27 nominerte.