Første programmet i serien «Landet fra lufta» kommer søndag 2. oktober og NRKs prosjetkleder Rebecca Strand lover mye sprekt fra Nordlysbyen.

– Den luftige reisen over Norge vil besøke helleristningsfeltene i Hjemmeluft, vi får være med spreke ungdommer som sykler til Komsatoppen og vi viser byen fra lufta, frister Strand.

Hun forteller at Sykkelbyen Alta har stilt velvillig opp for å sykle der hvor NRK har fløyet med helikopter for å gjøre opptak.

– Responsen var overveldende, det dukket opp sykler over alt og vi fikk svært mange fine opptak fra Alta, sier Strand – og legger til at Nordlysbyen er representert i tre av de seks programmene i serien

I den andre episoden av serien følger NRK Hans Ulrik Wisløff oppover Altaelva. Her vil det bli vist helikoperbilder fra demningen i Sautso og historiske filmklipp fra kartverket som viser hvordan området så ut før det ble bygget noe som helst der. Strand røper at de også har funnet lydopptak med Wisløff i arkivet til NRK fra den perioden da Altaaksjonen pågikk for fullt.

I siste episode av serien vil Halddetoppen få sin behørige presentasjon og der er det opptak av to utforkjørere på sykkel som kaster nedover den bratte fjellveien. Som toppen på kransekaka viser NRK flyfoto av Alta etter andre verdenskrig og hundekjøring fra Trasti & Trine. – Se Alta fra lufta