Det sier Eivind Iden, direktør for Bygg & arkitektur midt, vest og nord i en pressemelding, etter at det ble klart at Rambøll har vunnet en åpen anbudskonkurranse for anskaffelse av arkitekt- og rådgivertjenester for prosjektet «Alta nærsykehus».

Finnmarkssykehuset HF er oppdragsgiver og kontraktspart. Per Knudsen Arkitektkontor AS (PKA) og GeoNord er underleverandører.

– Gode sykehus er en bærebjelke i samfunnet som gir trygghet til de som bor i området. Dette er både en meningsfull og faglig spennende oppgave, sier Iden.

Stort

Prosjektet er en utvidelse i form av nybygg, samt ombygging av eksisterende sykehus. Utvidelsen, nybygget, er på rundt 4.500 kvm BTA, i 3 etasjer. Ombygging er på ca. 1.000 kvm av eksisterende bygg.

Prosjektet vil inneholde nybygg med funksjonene somatikk, (sykehussenger, fødestue, operasjonsstuer og billeddiagnostikk m.m.) og psykisk helse og rus, samt at det gjøres bygningsmessige oppgraderinger av arealer for poliklinikk/dagbehandling i eksisterende bygningsmasse.

– Helsebygg og sykehus har vært et prioritert område for Rambøll og det er hyggelig å se at vi får uttelling for kompetansen vår og vår gode allianse, avslutter Iden.