I vår ble det kjent at Detur måtte avlyse sommerens direkteruter mellom Alta og Tyrkia på grunn av lav etterspørsel. Charterflyene til Kreta med Apollo gikk som vanlig og er satt opp igjen neste vår også. I tillegg forsøker G Travel seg på charter dirkete fra Alta til Kraków i Polen.

– Vi ser en interesse blant folk for å reise til storbyer i Europa, samtidig ser vi et potensial i Alta og Finnmark til å fylle opp en hel maskin og sende den direkte fra Alta lufthavn, sier May-Britt Hermansen ved G Travel sitt kontor i Alta.

Et direktefly fra Alta vil være med på å korte ned på reisetiden, da en tur fra Alta til Kraków normalt sett betyr en til to mellomlandinger.

– Folk blir mer og mer opptatt av hvor lang tid en reise tar. Ved å sende en maskin rett fra Alta til destinasjonen, som denne gangen er Kraków, estimerer vi cirka tre og en halv time flytid, sier Hermansen og legger til at byen er en spennende destinasjon med mye historie.

Åpner for flere reiser

I første omgang er det snakk om én reise til den polske byen. Men dersom behovet melder seg, og reisebyrået ser at dette er noe finnmarkingene er interesserte i, er det ikke umulig at det kan bli flere turer.

– Er charterfly til andre destinasjoner også en mulighet?

– Viser det seg at dette blir en suksess kan det bli andre destinasjoner, også «sydendestinasjoner». Men i første omgang blir det i hovedsak reiser til storbyer og langweekend vi vil forsøke oss på, sier Hermansen.

– God pris

Men da må altså dette flyet, som går til Kraków 25. mai neste år, fylles opp.

– Vi har en maskin med 162 seter som vi må fylle om turen skal gjennomføres, sier Hermansen og håper at altaværingene griper sjansen.

– Tenk å kunne fly direkte fra Alta, bo på gode hoteller, få transfer tur/retur flyplass samt reiseleder fra byrået, frister Hermansen.

Prisen? Den starter på rundt 8.000 kroner.

– For den aktuelle helgen det er snakk om, er dette en veldig god pris. Og ikke minst når en tar i betraktning  at dette er en maskin som kommer til Alta og flyr direkte til destinasjonen, avslutter Hermansen.