– Jeg trenger penger jeg også

«Mannen som ikke kan fengsles» vet ikke om han kommer til å fortsette å stjele.

SVARER: «Mannen som ikke kan fengsles» sier til Dagbladet at stjeler for å få penger til seg selv.  Foto: Arkiv

nyheter

I et intervju med Dagbladet sier den notorisk kriminelle 27-åringen at han er ingen trussel for folk, at han stjeler for å livnære seg og ikke bryr seg om at det er andre sine penger han stjeler.

–Det er jo andre sine penger?

– Sånn tenker ikke jeg. Jeg bryr meg ikke så særlig om det.

– Kommer du til å fortsette å stjele?

–  Jeg kommer nok til å gi meg, eller, jeg vet ikke om jeg kommer til å fortsette, sier mannen til Dagbladet og legger til at han ikke jobber og er sosialklient.forstår folks fortvilelse

27-åringens forsvarer, Harald Grape, sier til Dagbladet at han forstår at folk er fortvilte over situasjonen. Samtidig påpeker han at det mange ikke forstår, er at mannen styres av å være paranoid schizofren, ikke av sin egen frie vilje. Og at han heller burde blitt behandlet.

– Det er det psykiatriske helsevesenet som ikke fungerer her. Han burde vært behandlet mer aktivt. Han har et vedtak om tvungent psykisk helsevern uten døgnopphold, og må møte opp for å få medisinen sine, men disse medisinene er tydeligvis ikke nok for å forhindre at han begår kriminalitet, sier Grape til avisen og legger til:

– mannen kan sammenliknes med barn og utviklingshemmede, som heller ikke kan straffes i en domstol.

Tatt for innbruddsforsøk – løslatt etter legesjekk

Står bak minst ett av de siste dagers tre innbruddsforsøk.


Bygger sak

Politiet jobber ifølge lensmann Svein Tore Nilsen med å bygge opp et større sakskompleks mot mannen, som allerede har en lang rekke lovbrudd på samvittigheten.

– Er folk utsatt for denne personen, ta kontakt. Vi tar imot anmeldelsene og jobber med å bygge opp et sakskompleks mot nevnte, sa Nilsen til Altaposten sist uke.