– Ung frisk jente i sin beste alder mistet førerkortet??

Mailin besvimte, men angrer nesten på at hun dro til legen.

MÅ BRUKE BEINA FREMOVER: Mailin Ellingsne må satse på apostlenes hester etter at hun mistet lappen etter en besvimelse.   Foto: Privat

nyheter

For på sykehuset i Hammerfest ble 26-åringen fra Alta fratatt førerkortet, ETTER at hun hadde blitt sjekket ut som en frisk fisk.

– Det nytter iallefall ikke å bli sur, sier den superoptimistiske jenta til Altaposten.

Besvimte

Men la oss ta det fra begynnelsen. Det var i forrige uke at Mailin Ellingsen besvimte og i fallet slo hodet. Etter noen dager med hodepine fant hun ut at hun ville ta seg en tur til legen, for sikkerhets skyld.

– Legen sendte meg til Hammerfest, noe jeg synes var litt voldsomt. Samtidig synes jeg det var godt å vite at dem tar slag mot hodet alvorlig, skriver Mailin på Facebook.

Vel fremme på sykehuset ble Mailin sjekket fra topp til tå og resultatene var oppløftende.

– Æ har ingen sånne resistente bakterier i kroppen, æ har et supert blodtrykk, oksygennivået i blodet e peise normalt, æ har puls som en toppidrettsutøver, CT-røntgen av hodet va helt fint og det va ingen utslag av nåkka, skriver Mailin på Facebook.

– Dæm har tatt fra meg lappen!

Da Mailin trodde alt var i skjønneste orden og hun skulle reise hjem kom den store overraskelsen.

– Dæm har tatt fra meg førerkortet i 6 måna! Hele greia e jo rett og slett tragikomisk, men æ må ta det med et smil for æ e jo frisk, skriver altajenta.

Hun synes likevel det er i overkant at hun som er en ung dame i sin beste alder, og attpåtil med bevis for at hun er i god form, mister førerkortet i ett helt halvt år.

– Ung, frisk jente i sin beste alder mister førerkortet??? Fordi. Svaret fra legen: dæm e blitt så streng på det, skriver hun på FB.

Gjør jobben sin

Til Altaposten utdyper Mailin:

– Dem gjør nok bare jobben sin, og foreløpig tar jeg det hele med et smil. Men jeg synes det er litt sykt og rart at jeg har mistet førerkortet i seks måneder. Det er nok mange andre der ute som skulle ha mistet førerkortet før meg med tanke på trafikksikkerheten.

Tilbake for sjekk

Selv om alt virker tilsynelatende normalt skal Mailin tilbake til sykehuset.

– Jeg skal tilbake til Hammerfest for å ta en test i løpet av høsten også ska jeg ta en hjerterytme test i Alta. Legen sa at det var ikke fordi dem mistenkte noe, men bare for å kunne utelukke alt. Hun sa også at jeg kunne forsøke å søke til fylkeslegen om å få førerkortet tilbake tidligere og at de testene jeg skal ta i høst vil hjelpe på, sier Mailin til Altaposten.

Masse mosjon

Inntil videre gleder hun seg over masse mosjon og en ny sykkel som er underveis. På Facebook oppfordrer hun alle vennene som rådet henne om å gå til legen om å kjøre henne når hun trenger skyss. Til lokalavisa sier hun blidt:
– Alt ordner seg til slutt.

Kommunikasjonsrådgiver i Finnmarkssykehuset, Eilert Sundt, sier til Altaposten at han ikke kan gi noe medisinskfaglig svar på prosedyrene rundt førerkortbeslag nå i helga, men han vil gjerne sjekke det nærmere på mandag.