Tatt for innbruddsforsøk – løslatt etter legesjekk

Står bak minst ett av de siste dagers tre innbruddsforsøk.

TATT ETTER INNBRUDD: Altaposten kjenner til at «mannen som ikke kan straffes» ble pågrepet etter tirsdagens innbrudd i Bossekop. Han ble løslatt samme dag.  Foto: Arkiv

nyheter

Altaposten er gjort kjent med at «mannen som ikke kan straffes» var den som ble pågrepet etter å ha forsøkt å bryte seg inn i en bolig i Bossekop tirsdag formiddag. Mannen kastet en stein gjennom et vindu, og forsøkte å ta seg inn, men boligeieren var hjemme da det hele hendte.

Overfor Altaposten vil ikke etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen bekrefte hvorvidt det var «mannen som ikke kan straffes» som ble tatt.

– Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte.

– Hva hendte med vedkommende etter at dere pågrep han?

– Etter pågripelsen ble han avhørt og fremstilt for lege. Han ble løslatt etter dette.

– Var det fordi det ikke var mulig eller fordi det ikke var ønskelig å holde han lenger:

– Vi hadde ikke grunnlag for å varetektsfengsle mannen.


Blod til analyse

Etterforskningsleder Mikalsen forklarer at man foreløpig ikke setter innbruddsforsøket i Bossekop i sammenheng med det som viste seg å være to innbruddsforsøk på Aronnes natt til mandag.

I tillegg til innbruddsforsøket vi har omtalt tidligere, der Harald Ingebrigtsen jaget vekk tyven, ble en leilighet i umiddelbar nærhet forsøkt brutt opp:

– Vi setter disse to i sammenheng med hverandre, og mener det er samme gjerningsperson. Dette fordi innbruddene skjedde nært hverandre i både tid og sted. Om det er samme gjerningsperson som i Bossekop kan jeg ikke si noe om nå, foreløpig jobber vi ut fra at det kan være snakk om to eller flere gjerningspersoner, sier Mikalsen.

Det ene innbruddsforsøket på Aronnes er anmeldt, det andre ventes det inn anmeldelse på.

– På disse åstedene har vi sikret oss spor, blant annet ble det funnet blod på stedet. Jeg vil tro vi sitter på DNA-svar om et par uker.

Flinke til å låse

Mikalsen sier til avisa at han ikke ønsker å gå ut med noen generell «advarsel» til folk, på bakgrunn av de tre innbruddene:

– Generelt er det ikke mye vinningskriminalitet for tiden. Folk er flinke til å låse dørene og passe på tingene sine. Det kan selvfølgelig være greit å minne folk på å påse at garasjedører og slikt er låst, slik at man ikke gjør det lettere for kjeltringene, avslutter Mikalsen.