Mistenkt for innbrudd i går, tatt etter nytt innbruddsforsøk i dag

– Vi kan trygt si at dette er en kjenning av politiet.

VAR MISTENKT: Mannen som ble pågrepet tirsdag var en stund mistenkt for innbruddsforsøket hos Harald Ingebrigtsen mandag morgen.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

En mann i 30-årene ble tirsdag pågrepet for et innbruddsforsøk i Bossekop. Meldingen kom inn til politiet klokka 12.05, og kun kort tid etter var mannen pågrepet.

- 12.05 kom det inn melding om at en mann har forsøkt å bryte seg inn i en leilighet ved å kaste en stein inn gjennom et vindu, skriver politiets operasjonsleder Eirin Hansen Abuukar på twitter.

Overfor Altaposten forteller hun at melder var personen som bodde i boligen:

- Personen som meldte ifra var hjemme og lå og sov da vinduet knuste. Han våknet og gikk ut av soverommet, og oppdaget hva som hadde hendt, forklarer operasjonslederen.

Innbruddstyven stakk fra stedet. Alta-politiet var imidlertid raskt på pletten, og pågrep mannen, som er i 30-årene.

- I går ble Harald Ingebrigtsen og kona utsatt for innbruddsforsøk i deres bolig på Aronnes. Setter dere denne hendelsen i sammenheng med innbruddsforsøket i Bossekop i dag?

- Det er egentlig litt vanskelig å svare på. Personen som er pågrepet i dag var mistenkt i går, men av forskjellige årsaker ble han foreløpig sjekket ut av innbruddssaken på Aronnes. Her foregår etterforskningen fortsatt, sier Abuukar, som dermed ikke vil gå ytterligere inn på akkurat denne saken.

Bossekop-innbruddet synes å være en ganske åpenbar sak:

- Her har vi tatt en person på ferske spor.

- Er dette en kjenning av politiet?

- Ja, det er det. Vi kan trygt si at dette er en kjenning av politiet.

- Hva tenker du om at dere tok han så kjapt?

- Det synes vi selvfølgelig er veldig bra, svarer operasjonslederen.