Harald (59) jaget innbruddstyv i bare undertøyet

- Det kan jeg bare si: han skal faen meg være glad jeg ikke fikk tak i han!

Harald Ingebrigtsen bråvåkna da innbruddstyven prøvde å komme seg inn i huset hans.

nyheter

Det var en stille og rolig mandagsnatt i Krøkebærveien på Aronnes i Alta, da Harald Ingebrigtsen og kona plutselig våknet av et salig smell i soveromsveggen.

– Vi våknet til et børseskudd. Det smalt noe vanvittig med glass som singlet i veggen, og jeg skvatt så jeg sto i senga. Madammen satte i et brøl: «Det er folk i huset».

Skremte tyven

I bare boksershortsen hoppet Harald ut av senga og sprang ut i gangen og videre ut på trappa:

– Det var bare flaks at jeg ikke skar meg opp på tur ut på trappa, for det var glass over alt og jeg hadde ikke noe på føttene. Jeg så en kar ute på veien og ropte så høyt jeg bare kunne «hva i helvete gjør du her?» Jeg kan love deg at jeg ikke fikk noe svar. Han stakk av.

Harald forteller at han nå angrer på at han ikke forfulgte innbruddstyven.

– Jeg startet jo først etter han, men da jeg kom på trappa så roet jeg meg ned og stoppet opp. Jeg hadde jo bare boksershortsen på. Men nå etterpå angrer på at jeg brydde meg om det. Vi har jo lov til å ta folk fast og overlevere dem til politiet, når dem gjør slikt. Jeg skulle gjerne fått tak i han der. Og det kan jeg bare si: han skal faen meg være glad jeg ikke fikk tak i han!

Knuste tre ruter

Etter å ha fått summet seg tok Harald og kona kontakt med politiet. Først da ble de klare over at tyven hadde gjort flere forsøk på å komme seg inn i huset.

På baksiden av huset var et vindu i verandadøra knust.

– Han har knust ruta i vinduet og stukket handa inn for å låse opp verandadøra. Men for noen år siden så investerte kona i en kodelås som jeg monterte på døra her. Når tyven har stukket handa inn for å åpne døra, så har han møtt på låsen.

Saken fortsetter under bildet.

MYE GLASS: På gulvet innenfor verandadøra lå det tykt med glass. Det samme var tilfelle ved ytterdøra. – Hadde det ikke vært for kodelåsen ville tyven kunne romstert ubemerket rundt omkring i huset, sier Harald Ingebrigtsen.  Foto: Tom Skoglund

– Etter dette har tyven forsøkt å få opp vinduet ved siden av døra. Dette vinduet var også knust. Men også her har vi vinduslås, så han har ikke klart å komme seg inn.

– Dere våknet ikke da disse rutene ble knust?

– Nei, vi gjorde ikke det. Hadde det ikke vært for kodelåsen på verandadøra, så kunne han romstert godt. For vi hørte ingen verdens ting.

Aner ikke hvem som kan stå bak

Ekteparet bor med naboer på alle kanter. Harald Ingebrigtsen synes det er rart at tyven eller tyvene har siktet seg inn på akkurat deres hus.

– Det er som å vinne i Lotto. Har ingen anelse om hvem som kan ha stått bak dette. Jeg synes uansett det er skikkelig ekkelt å oppleve dette. Mulig vi går til innkjøp av alarm, om fruen vil ha det så får hun alarm på dagen, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

HØYT SMELL: Først da rute nummer tre – glasset i ytterdøra – ble knust, våknet Harald Ingebrigtsen og kona. – Det smalt noe vanvittig med glass som singlet i veggen, sier han.  Foto: Tom Skoglund

– Jeg håper folk blir ekstra oppmerksomme i tiden som kommer, og følger nøye med på hva som foregår i nabolagene rundt omkring i byen. For det er tydelig at det er folk ute av fengsel nå som har uærlige hensikter. Og det begynner jo å bli mørkt. Dette skjedde vel og merke da det var helt lyst ute, så jeg kan tenke meg det blir enda verre nå som høstmørket kommer. Folk må være obs i tiden framover. Det er også derfor jeg står i avisa, jeg håper flest mulig leser dette og sikrer seg mot tyvene, sier han.

– Tyven har gjort tre forsøk på å komme seg inn i huset. Hva tenker du om det?

– Nei, hva skal man tenke? Det er jo mye stoff som sirkulerer i dag, så det er ikke godt å si om han her karen var ruset. Det virker ikke som at dem tenker normalt, de som gjør slikt.

Saken fortsetter under bildet.

Politioverbetjent Steinar Aas Andersen.  Foto: Tom Skoglund

Mandag formiddag var Alta-politiet på jakt etter innbruddstyven, som skal ha hatt på seg grønn kamuflasjejakke.

– Vi er på utkikk etter en liten – altså kort av vekst – tettbygd kar, med brede skuldre og som var ikledd grønn kamuflasjejakke. Han skal ifølge melder ha løpt på en spesiell måte, nesten som han "vugget" når han løp, opplyser politioverbetjent Steinar Aas Andersen hos Alta-politiet.

Et tips om at det kan ha vært to personer på stedet viste seg å ikke gi treff.

– Disse to har vi kontroll på, begge er atskillig høyere enn det melder anslår at innbruddstyven var, og andre funn har gjort at den ene er sjekket ut av saken. Vi antar at også den andre vil sjekkes ut straks. Så inntil videre er vi fortsatt på jakt etter ovennevnte lille, tettbygde mann, som vi antar står bak innbruddsforsøket.