IKEA: – Vi anbefal at du riv krakken ut av dusjkabinettet...

Claus syntes krakken virket ideell til bruk i dusjen. Men så satte han seg ned...

AUUUU: De fleste menn skjønner sannsynligvis godt risikoen forbundet med å bruke denne krakken i dusjen. Claus Jørstad tok saken opp med Ikea, og fikk svar på tiltale.  Foto: Arkiv / Privat

nyheter

I et lengre innlegg på Ikea sine Facebooksider tar Claus Jørstad opp en problematikk han ble obs over da han satt i dusjen på den nyinnkjøpte Ikea-krakken av merket «Marius». Innlegget, som du finner nederst i artikkelen, har i skrivende stund fått over 1.600 likes, 385 kommentarer og 862 delinger.

Jørstad sliter med et vondt kne, og har derfor behov for å sitte i dusjen. Ikke minst gjelder dette også når minstingen skal dusjes. Han forteller til Altaposten at IKEA-krakken av stål og plast virket å være ideell til formålet.

Men det var helt til han tok krakken i bruk og satte seg ned på den for å dusje. Krakken er nemlig utstyrt med åtte hull. Det kan få konsekvenser for mannfolka, konstaterer Jørstad.

Kan få alvorlige konsekvenser

I innlegget til IKEA, som du kan lese i et eget vindu nederst i denne saken, poengterer Jørstad at «kapteinen» og mannskapet hans, «de to båtsmenn», kan finne på å skli sine egne veier når det er mye såpe på dekk. Og da båtsmennene i tillegg blåser seg opp når temperaturen blir riktig, så kan det få grimme konsekvenser om en båtsmann ubemerket sklir nedi hullet...

– Opplevde du dette, Jørstad?

– Haha, deler av historien er nok en skrøne. Hva som er sant og mindre sant går ikke inn på her. Men jeg kan bekrefte at jeg kom på denne historien da jeg satt i dusjen, på krakken. Det er jo sånn at man plutselig kan komme på slikt, og det var det som skjedde her. Jeg satt der og oppdaget plutselig at krakkbruken kunne få uheldige konsekvenser for en dusjende mann.

– Kan anbefale sydvest

Responsen fra IKEA lot ikke vente seg. I et svar undertegnet Lisa-Mari får Jørstad svar på tiltale:

– Hei, Claus. Det va leit å hør at mainnskapet har vært ute førr fubaillføre og at det næsten blei en jobb førr redningsskøyta. Vi anbefal at du riv krakken ut av dusjkabinettet og bruka den tel å sett en fin blomst på, eller at du sett på den riktig uniformert og i riktig miljø. Skulle du vælg å behold den i dusjen må du pass på å vær godt kledd for neste sjøutfart. Her kain vi anbefal blant annet sydvest. Så tel ditt spørsmål så finnes MARIUS krakk kun i rød, svart eller hvit. Ønska dæ en fin dag videre. Med vænnlig hilsen, Lisa-Mari.

Jørstad er svært positivt overrasket over responsen:

– Jeg hadde ventet et tørt og kjedelig svar, av typen «beklager opplevelsen, vi kan dessverre ikke gjøre noe, velkommen tilbake ved en senere anledning». Men at de tar den så på kornet og svarer så bra som dette, det hadde jeg ikke ventet. All honnør til IKEA, som tør å svare slik og viser at de har humor. Jeg er godt fornøyd med svaret, sier han.

Jørstad forteller at han foreløpig ikke har kvittet seg med krakken:

– Vi får se om den blir stående i dusjen eller ei. Det har kommet masse respons på innlegget, blant annet har det kommet en rekke tips for hvordan man kan unngå nøtteplager. Så vi får se hva det blir til med denne, ler han til slutt.For deg som av en eller annen grunn ikke har Facebook, her er hele innlegget:


Heisann!

Kjerringa dro mæ på ræk i hele søkksvære butikken dokkers, som va omtrent like stor som kjæften til naboen da han stod å kjæfta på kjerringa i stormen.

Nåvæl, etter å ha traska på meg liktorn og slitt ut ullsokkan, så endte æ opp med å anskaffe mæ den hær lækkerbissken så æ kunne kvile ræva mens æ dusje. Æ testa den først i butikken, med klær på. Kjærringa mente æ måtte det skjønne dokker.

Ho trudde forøvrigen at eskaperiet va en sånn sak å sette blomsterpåtta på, den tøvsjura, men æ pekte nu på etikkætten som sa "krakk". Så da vant æ den krangeln, for en gangs skyld.

Væl jæmme plasserte æ møbelemanget i dusjen, og skritta inn. Uten klær den hær gangen.

Æ plasserte ræva rolig ned på stolen, og satt dær mens æ såpa inn mitt legeme. Inkludert skippern og hans to båtsmenn. Som dokker skjønne e skippern kaptein dær nede, og båtsmenn betyr de to nøttern som dingle, men siden dokker e svænsk, og æ vet dokker i sverige ikke e så steike glad i direkte beskrivelsa av kroppens forfruktningsapparat, så kalle æ dæm for skipper og båtsmenn.

Så, når det blir såpa på dekk, og kaptein med mannskap e like fortumla av skumføyken, ja da begynne dæm å skli som fulle sjøfolk! (haha, så dokker ka æ gjor nu, hæ? Haha, æ brukte en beskrivelse av sjøfolk på sjøfolk!)

Uansett, som sagt va det like glatt på dækk som hårsleiken til naboen da han lekte seg med å trøkke brylkrem i håret i sin ungdoms glanstid. Ja, sælfølgeli va det glanstid, for brylkræmen hadde mye glans.

Da skjedde det nokka. Ene båtsmann sklei ubemærka avgåre, og så sitt snitt til å skli ned i ene hollet på krakken (se bildet). Det hær mærka æ ikke først, å såm man vet bruke ting å utvide sæ i varmen. Og når en båtsmann blir kokvarm, ja da blir han åsså å utvide seg æsktra mye.

Det hær mærka æ ikke før æ skulle reise mæ opp, og mærka at krakken hang fast i ræva og dingla dær, og æ kjente at en salig smærte slo som lyn ned i mæ. Den helsikes kommelpongen av en båtsmann satt fast i hollet!

Ikke klarte æ røre mæ, og ikke rakk æ mobilteflon som lå på vasken. Og ikke kunne æ rope på kjærringa, for ho hadde vel pinadø trudd at æ hadde amorøse tanka hvis æ ropte på ho fra dusjen.

Så dær satt æ. Og satt. Og spikkulerte og tænkte og fundamenterte. Ikke klarte æ å dytte båtsmann opp, og ikke farsken om æ klarte å trække han løs. Så æ satt der og spikkulerte litt til.

Etter å ha spikkulert en stund, slo det meg at æ ikke klarte å finne på nån goe idea. Og ikke ville æ ødelegge krakken heller, for da hadde bare kjærringa vunnet diskusjon allikavæl og sagt at den skulle vært blomsterpåtteholder.

Æ satt dær så lenge at varmvannet til slutt tok slutt, og som man vet, vet man at når varmvannet tar slutt, blir det kaldt. Fryktelig kaldt. Det ble kaldere enn smilet til svigermor da æ gifta mæ med dattera hennes.

Siden æ bynte å fryse, så tænkte æ iallefall at æ iallefall skulle forsøke å holde varmen mens æ spikkulerte og tenkte, så æ forsøkte forsiiiiiiktig å strække meg etter hårfønern... Og du vannvittige søkksvarte, gjett ka! Kulda hadde jo faktisk fått den dærre oppblåste båtsmann til å krømpe igjen, så med et plopp så va æ fri mann igjen! (iallefall fri fra stolen, om enn ikke fra kjærring og svigermor).

Så, nu har æ et spørsmål til dokker:

Finnes den hærran krakken i gul farge?